Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu sona erdi. Hükümet sözcüsü Arınç, toplantı bitiminde faizlerin indirilmesi beklentisinin bakanlar tarafından ifade edildiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı bitti. Toplantı 8,5 saat sürdü.


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalar yaptı. Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımız ilerleyen süreç içinde tekrar bir toplantıya başkanlık etmek isterse buna karar verirler. Ama rutin olarak bu toplantılar yapılmayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

FAİZ İNDİRİMİ KONUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz indirimi konusunda bir değerlendirmesinin olup olmadığı sorulan Arınç, "Faizlerin indirilmesinin beklendiği ifade edildi. Yarın veya daha sonraki gün müdür Para Piyasası Kurulu'nun toplanacağı ve orada muhtemelen faiz indirimine gidileceğini bakanlarımız bir temenni olarak ifade ettiler. Faizlerde bugünlerde mutlaka bir düşüşün olması gerektiğini bakan arkadaşlarımız ifade ettiler" dedi.

İŞTE ARINÇ'IN AÇIKLAMALARDAN SATIR BAŞLARI;

- Sayın cumhurbaşkanımızın bugün Bakanlar Kurulu toplantısına katılmıştır.Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'na toplantıya çağırma yetkisi vardır.

- Toplantı öncesi sayın Başbakanımız sayın Cumhurbaşkanımız ile baş başa bir görüşme gerçekleştirmiştir. Sayın Başbakanımız bu akşam İngiltere'ye gidecek ve bir günlük ziyaretin ardından Davos'a geçecek.

- Sayın Başbakanımıza gayretli çalışmalarından dolayı sayın Cumhurbaşkanımız teşekkürlerini iletti.

- Güvenlik ve asayiş yönünden bir değerlendirme yapıldı. Küresel Terör konusunda MİT müsteşarlığının bir değerlendirmesi oldu.

- Ekonomik değerlendirme de yapıldı.Sayın Ali Babacan ve Nihat Zeybekçi'nin katkılarıyla bir sunum yapıldı. Bankaların göstermiş olduğu çalışmaları ve gelişmeleri grafikler şeklinde bizlere sundular.

CİZRE'DEKİ OLAYLAR

Jandarma Genel Komutanımız ve Emniyet Genel Müdürümüz de toplantıya katıldı. İçişleri Bakanı güvenlik ve asayiş konusunda uzun bir sunum yaptı. Cizre'de yaşanan acı olaylar gündemimizin içindeydi. Bunun siyasi bir boyutu olduğunu düşünülüyor.

Adli ve idari soruşturma süreçleri devam ediyor. Bu tür olaylara zemin yaratmak için bazı çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Hendekler kazılması ve belediyenin destek vermemesi nedeniyle bölgeye araçlar gönderildi.

"BU TOPLANTILAR RUTİN OLARAK SARAY'DA YAPILMAYACAKTIR"

- Bu tür toplantıların periyodik olarak yapılması gündeme gelmemiştir. Müteakip Bakanlar Kurulu toplantımız 26'sında Başbakanlık'ta yapılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ilerleyen süreç içinde tekrar bir toplantıya başkanlık etmek isterse buna karar verirler. Ama rutin olarak bu toplantılar yapılmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman isterse Anayasal yetkisini kullanacaktır.

4 ESKİ BAKAN İÇİN OYLAMA

Bakanlar Kurulu toplantısında bu konu gündeme gelmedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDAKİ TOPLANTIYLA 'BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ YAPILDIĞINA' İLİŞKİN ELEŞTİRİLER YAPILIYOR, BUNU DOĞRU BULUYOR MUSUNUZ" SORUSU ÜZERİNE...

- Bunlar o kadar temelsiz düşünceler ve iç Politika yani günlük Politika içinde o kadar tüketilen, sakız gibi çiğnenen konular ki bunların ciddiyeti konusunda lütfen herkes çok dikkatli olsun.

Parlamenter sistem Türkiye'de işlemektedir. Herkes kendi yetkisi ve sorumluluğu içinde hareket ediyor.

FAİZ İNDİRİMİ TARTIŞMASI

Bakanlar Kurulu'nda faizlerin indirilmesinin beklendiği konuşuldu. Böyle düşüşün olması gerektiğini bakanlarımız ifade ettiler.

PARALEL YAPI TARTIŞMASI

Kesinlikle müsahama etmeyeceğimiz bir yapıdır. Paralel yapının işbirlikleri olabileceği bilgisi var. Farklı sebeplerle haklarında soruşturma açılan kolluk kuvvetleri var. Bunlar sadece Şırnak ya da Hakkari için konuşulmadı.

FETHULLAH GÜLEN'İN İADESİ

Adalet Bakanlığı'nın bu konu ile ilgili yaptığı çalışma henüz tamamlanmadı. Bakanlar Kurulu'nda özel olarak konuşulmadı. Sayın cumhurbaşkanımızın bir sunumu olmadı, bir konuşması oldu. Fethullan Gülen'le ilgili bir konuşma geçmedi. Hukuk içerisinde bunun gereği neyse yapılacaktır. / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER