Başsavcılıktan, Selahattin Demirtaş açıklaması

Selahattin Demirtaş rahatsızlığı nedeniyle hastaneye sevk edildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında Demirtaş'ın 26 Kasım'da rahatsızlandığı bilgisi verilerek şöyle denildi: "Herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiş olmasına rağmen daha detaylı tetkiklerin yapılması için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene edilmesinin sağlanması amacıyla gerekli randevular alınarak bugün için hastaneye sevk edilmiştir."

Başsavcılıktan, Selahattin Demirtaş açıklaması
HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hastaneye sevk edildi. Kız kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş tarafından tutulduğu Edirne Cezaevi’nde rahatsızlandığı ve bir süre bilincini yitirdiği açıklanan Demirtaş için hastaneye sevk kararı verildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş’ın hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

BAŞSAVCILIK: MUAYENE TALEPLERİ HER ZAMAN KARŞILANDI

Başsavcılık yaptığı açıklamada, Demirtaş’ın hastaneye sevk edildiğini söyledi. Başsavcılık konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın 26/11/2019 günü cezaevi yönetimine rahatsızlandığını bildirmesi üzerine acilen 112 aranılarak gelen doktor tarafından ilk muayenesi ve gerekli tetkikler yapılmıştır.”

Başsavcılık açıklamasını şöyle sürdürdü: “Herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiş olmasına rağmen daha detaylı tetkiklerin yapılması için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene edilmesinin sağlanması amacıyla gerekli randevular alınarak bugün için hastaneye sevk edilmiştir. Bu süreç içerisinde Selahattin Demirtaş’ın ailesi ve ziyaretçileriyle rutin olarak yapılan görüşmeleri gerçekleşmiştir. Ayrıca farklı tarihlerdeki doktor muayene talepleri de her zaman karşılanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÖMER ÇELİK: ÖZEL BİR BİLGİYE SAHİP DEĞİLİM

AK Parti’nin MYK toplantısı sonrası konu parti sözcüsü Ömer Çelik’e soruldu. Çelik, “Açıklama başsavçcılık tarafından yapılmış. Bunu benim bilmem mümkün değil. Gelişme olursa Adalet Bakanlığı tarafından açıklama yapılır. Özel bir bilgiye sahip değilim” dedi. Çelik, olayın AK Parti MYK toplantısının konusu olmadığını söyledi.

Ne olmuştu?

Edirne Cezaevi’nde tutulan Selahattin Demirtaş’ın avukatı ve kız kardeşi Aygül Demirtaş bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ağabeyinin 26 Kasım günü cezaevinde nefes almakta güçlük yaşadığı için kısa süreli bilinç kaybı yaşadığını söyledi. Hastaneye sevki için 7 gündür başvuruda bulunduklarını ancak sevkin gerçekleştirilmediğini söyleyen Demirtaş, “Demirtaş’ın sağlığıyla ilgili en küçük bir olumsuzluğu düşünmek dahi istemiyoruz. Bunun sorumluları, bu vebalin altından kalkamazlar” dedi.

Ağabeyinin bilinci kapandığı anda ilk müdahaleyi koğuş arkadaşı Abdullah Zeydan’ın yaptığını söyleyen Demirtaş, “Müvekkilimiz acil servis yerine, kapsamlı bir müdahale ve tedavi için kliniğe sevkini talep etmiştir. Cezaevi doktoru da Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istemiştir” demişti. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER