Buldan: HDP olmadan kimse seçim kazanamaz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'nin yüzde 13 oy aldığı 7 Haziran 2015 seçiminin yıl dönümünde Iğdır'dan şu mesajı verdi: "İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da, Mersin’de HDP olmadan hiç kimse seçimi kazanamaz bir hale geldi. Bugün de iddia ediyoruz: Bundan sonra Türkiye’nin hiçbir yerinde HDP olmadan kimse seçimi kazanamaz.”

Buldan: HDP olmadan kimse seçim kazanamaz
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 7 Haziran 2015 seçimlerinin Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimlerine darbe yapıldığını ancak HDP’nin yine kazandığını ifade eden Buldan, “Türkiye’nin hiçbir yerinde HDP olmadan kimse seçim kazanamaz” dedi

Buldan, milletvekilleriyle birlikte partisinin Iğdır İl Örgütü’nü ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Buldan, şunları söyledi: “4 Kasım’da Selahattin Demirtaş’ın, Figen Yüksekdağ’ın ve onlarla birlikte onlarca milletvekilimizin vekilliği düşürüldü. 4 Kasım’ın ardından siyasi darbeler devam etti. Hem belediyelere hem vekillere yönelimler oldu. Bugün 7 Haziran’ın yıldönümü. Türkiye halkları çok iyi bilir ki, 7 Haziran Türkiye halklarına umut veren bir tarihtir, bir dönüm noktasıydı.

‘HDP HALKLARIN LİMANI’

7 Haziran 2015 seçimleri Türkiye’de yeni bir aralığın, yeni bir kapının, bir değişimin ve dönüşümün başlangıcıydı. İlk darbe 7 Haziran seçimlerine yapıldı. 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin başarısını hazmedemeyenler, seçimleri iptal ettiler ve 1 Kasım tarihinde ülkeyi bir kez daha seçime götürdüler. Ne oldu? HDP bir kez daha kazandı. Ne oldu? HDP seçimi kaybetmedi. Ondan sonraki seçimlerde de HDP umut oldu. HDP Türkiye’de halkların sığınacağı bir liman oldu.

‘FAŞİZMİN KARŞISINA BİRLİKTE ÇIKIŞ TARİHİ 23 HAZİRAN’

31 Mart yerel seçimlerinde her türlü engellemeye rağmen, kayyım gasplarına rağmen, birçok belediyede eşbaşkanlık kazandı. İstanbul seçimleri Türkiye tarihinde bir ilktir. Faşizmin karşısına, saldırının karşısına, şiddetin karşısına, yok saymanın karşısına, inkarın karşısına, demokrasi güçlerinin birlikte karşı çıktığı bir tarih 23 Haziran seçimleridir. İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da, Mersin’de HDP olmadan hiç kimse seçimi kazanamaz bir hale geldi. Bugün de iddia ediyoruz: Bundan sonra Türkiye’nin hiçbir yerinde HDP olmadan kimse seçimi kazanamaz.

‘HER SALDIRI HDP’Yİ BÜYÜTMÜŞTÜR’

Yapılan her saldırı ve şiddet HDP’yi daha fazla genişletip büyütmüştür. HDP’yi demokrasi güçlerinden ayırmak isteyen bir güçle karşı karşıyayız. HDP’yi bir siyasi parti olarak görmeyenlere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Her seçim yeni bir kazanım olacak, Her seçim AKP’nin kaybedeceği bir seçim olacaktır. 18 yıldır Türkiye’yi getirdiği nokta ortadadır ve artık Türkiye’yi uçurumun kenarına iteklemekten bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP hükümetinin bu ülkeyi yönetemediğini siyasi krizlerde, pandemi sürecinde de gördük. Bugün eğer bir seçim kararı alınırsa HDP olarak, il ve ilçe örgütlerimiz ile birlikte seçimlere hazırız. Bugünden itibaren AKP’ye şu çağrıda bulunuyoruz: Hodri meydan, kurun sandıkları bir kez daha görün. Gaspınıza ve kayyımlara karşı Türkiye halkları bir kez daha kenetlenecek ve sizi iktidardan düşürecek, mutlaka seçimleri kaybettirecektir. (MA - DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2020, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER