YKB'den döviz mevduatında 10 bin dolar/euro şartı

Yapı Kredi Bankası, vadeli döviz hesaplarına 10 bin şartı getirdi. Banka, 13 Haziran'dan sonra 10 bin dolar, euro veya sterlinden aşağı hesapları yenilemeyecek. Bu miktarın altındaki döviz hesapları otomatik olarak vadesiz hesaba çevrilecek.

YKB'den döviz mevduatında 10 bin dolar/euro şartı

Yapı Kredi Bankası, (vadeli) Döviz Tevdiat Hesapları (DTH) için alt sınır uygulaması başlatıyor. Reuters’ın haberine göre banka 13 Haziran’dan sonra 10 bin ila 25 bin dolar, euro ya da sterlin arasındaki hesapları ancak üç ay minimum vadeyle kabul edecek. 10 bin dolar, euro veya sterlinden aşağı hesapları ise yenilemeyecek.

Uygulamanın, diğer bankalar tarafından da hayata geçirilip geçirilmeyeceği merak konusu…

Reuters haberi, bankanın müşterilerine gönderdiği bir e-postaya dayandırdı.

Haberde görüşüne başvurulan ancak ismi belirtilmeyen bir kaynağın, bankanın aktif rasyosunu kolayca tutturur vaziyette olduğunu, kararın ise kârlılık baskısı nedeniyle alındığı şeklindeki yorumuna da yer verildi.

YAPI KREDİ: YABANCI PARA FAİZLERİ SIFIRA YAKIN

Yapı Kredi Bankası konuyla ilgili basında çıkan haberler üzerine, şu açıklamayı yaptı:

“Global gelişmelere bağlı olarak, tüm dünyada ve ülkemizde yabancı para cinsinden faiz oranları hızla gerileyerek sıfıra yakın noktaya gelmiş; hatta bazı ülkelerde eksi faiz oranları söz konusu olmuştur. Öte yandan, ülkemizde küçük yatırımcıların birikimleri için TL yatırım araçlarını tercih ettiği de gözlemlenmektedir.

Tüm bu gelişmeler kapsamında, bankamızda yabancı para cinsinden vadeli mevduat açılışı için asgari tutar ve vade limitleri gözden geçirilmiştir. Buna göre, konuyla ilgili müşterilerimize gerekli bilgilendirme de yapılmaktadır. İlgili uygulama değişikliği, yalnızca belirtilen tutarlar için, yabancı para cinsinden vadeli mevduat hesapları için geçerlidir. Yabancı para cinsinden hesap açmak için, daha önce olduğu gibi bugün de herhangi bir kısıtlama ya da engel bulunmamaktadır.

13 Haziran 2020 tarihinden itibaren, 10.000 USD/EURO tutarın altında vadeli mevduat hesabı açılmayacak; 10.000-25.000 USD/EUR arasındaki tutarlar için de vadeli mevduat hesap açılışları 3 ay ve üstü olacak şekilde yapılacaktır. Bu limitleri karşılamayan vadeli mevduatlar, vade tarihleri geldiğinde yenilenmeyerek, vadesiz hesaba aktarılacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2020, 00:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER