Diyarbakır'da sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı

Korona virüsü nedeniyle maskesiz olarak sokağa çıkmak yasaklandı. Toplu ulaşım araçlarında da maske zorunlu olacak ve ayakta yolcu taşınmayacak.

Diyarbakır'da sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle kentte maske takmadan sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu.


Twitter hesabından açıklama yapan Hasan Basri Güzeloğlu, “Diyarbakır genelinde Maske Kullanımı ve Mesafe konusunda istediğimiz bir düzeye gelemedik. Bu nedenle Toplum Sağlığımızı korumak için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 10.06.2020 tarihinden itibaren il genelinde sokağa maskesiz çıkma ve dolaşma yasaklanmıştır” ifadelerini kullandı.

Toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu alınmayacağını ve maske kullanımının zorunlu olduğu belirten Güzeloğlu, şöyle devam etti:

“İl Hıfzıssıhha Kurulumuz; toplu taşım araçlarının tümünün yoğun bir şekilde denetlenmesi, hiçbir şekilde ayakta yolcu ve maskesiz yolcu taşımaya izin verilmemesi, aksine davranışlarda bulunanlar hakkında trafikten men ve cezai işlem yapılmasını kararlaştırmıştır.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER