Murat Yetkin: Ankara’da sert tartışma... Kılıçdaroğlu, Şentop, Buldan

Üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesi, siyasette gerilimi artırdı. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Ankara'daki tartışmaların perde arkasını ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın açıklamalarını yazdı.

Murat Yetkin: Ankara’da sert tartışma... Kılıçdaroğlu, Şentop, Buldan
TBMM Genel Kurulu’nda, cezaları onanan ancak Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dosyaları henüz karara bağlanmamış olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in milletvekilliklerinin düşürülmesinin yankıları sürüyor.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, ‘yetkinreport.com’daki  ‘Ankara’da sert tartışma… Kılıçdaroğlu, Şentop, Buldan‘ başlıklı yazısında, tartışmaları ele aldı. Yazının bir bölümü şöyle:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Meclis Başkanı Şentop’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gerginlik” çıkarmak amacıyla verdiği “talimatla” üyelikleri düşürdüğü suçlamasına Şentop sert yanıt verdi. Şentop, Anayasa ve iç tüzük gereği işlem için talimata gerek olmadığını söyleyerek Kılıçdaroğlu’nu yakışıksız” ve “ucuz manevra” yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin protesto amacıyla Ankara’ya başlatma kararı aldığı yürüyüş imasıyla, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için yeni bir “Adalet Yürüyüşü” başlatmak için koşulların uygun olmadığını, Erdoğan’ın muhalefeti sokağa dökmek ve gerginlik yaratmak istediğini söylemesine ise HDP Eş-Başkanı Pervin Buldan yanıt verdi.

…HDP Eş-Başkanı Buldan Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş kararları imasıyla endişe beyanı üzerine YetkinReport’a şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üçüncü büyük partisi olan HDP son zamanlarda bir irade gaspı ile karşı karşıya. Milletvekillerimiz tutuklanıyor, belediye başkanlarımız tutuklanıyor, yerine kayyum atanıyor. HDP demokratik tepkisini ortaya koyacaktır. Amacımız provokasyon ya da halkı sokağa dökmek değil. “Bizimki bir ilden diğerine kesintisiz bir yürüyüş olmayacaktır. Sembolik olarak Leyla Güven arkadaşımızın milletvekili seçildiği il olan Hakkâri ve Selahattin Demirtaş arkadaşımızın tutuklu bulunduğu Edirne’den Ankara’ya yola çıkacağız. Türkiye’nin partisi olduğumuzu vurguluyoruz. Yol boyunca bazı il ve ilçe merkezlerinde kendi örgütlerimiz, kitle örgütleri ile toplantılar planlıyoruz. Kışkırtma ihtimalini dönemin koşulları gereği biz de dikkate alıyoruz. Sokağa dökülüyor değiliz.”

YAZININ TAMAMI 




Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2020, 23:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER