Buldan: Öcalan'ın sesli ve görüntülü mesajı olmayacak

HDP İmralı heyetinde yer alan Pervin Buldan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde sesli ve görüntülü bir mesaj yayınlayacağı iddiasını yalanladı. Buldan, yeni adımlar için 30 Eylül tarihine işaret etti.

Buldan: Öcalan'ın sesli ve görüntülü mesajı olmayacak
HDP İmralı heyetinde yer alan Pervin Buldan,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde sesli ve görüntülü bir mesaj yayınlayacağı iddiasını yalanladı. Buldan, yeni adımlar için 30 Eylül tarihine işaret etti.


HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, katıldığı CNN TÜRK canlı yayınında 1 Eylül'de Öcalan'ın sesli ve görüntülü mesaj vereceği yönündeki iddiayı yalanladı.

"Henüz o aşamaya gelinmedi" diyen Buldan,  Heyetin 1 Eylül öncesinde ada ziyareti gerçekleştirmeyeceğini kaydetti.

İmralı heyeti üyesi İdris Baluken de DİHA'ya yaptığı açıklamada 1 Eylül'den önce İmralı'ya gitmenin mümkün görülmediğini söyledi.

Buldan, CNN TÜRK'te, "Biz yol haritasının içinde neler var henüz bunu bilmiyoruz Sayın Beşir Atalay üzerinde çalıştıklarını olgunlaştığı zaman muhataplarıyla paylaşabileceklerini ifade etmişti. Umarım en kısa zamanda görüşmemiz gerçekleşir" şeklinde konuştu.

Öcalan'ın, taraflara ve kamuoyuna yeni bir mesaj verilmesi yerine yeni Başbakan ve yeni Bakanlar Kurulu'nun nasıl bir yol izleyeceğini görmek istediği belirtiliyor.

Buldan, yeni adımlar ve mesajlar için 30 Eylül tarihine işaret etti: "30 Eylül tarihi verildi, Beşir Atalay tarafından da verildi, Sayın Öcalan tarafından da verildi. Dolayısıyla 30 Eylül'e kadar bir yol haritasının netleşmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Öncelikli beklentinin Öcalan için bir sekretarya kurulması ve denetleme görevi yürütecek bir izleme kurulu oluşturulması olduğu ifade ediliyor.

Bugün devlet ve hükümet heyetleri ile çözüm sürecini görüşen HDP heyeti, yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşerek beklentilerini aktarmak istiyor.

Buldan, "Sürecin ilerlemesi konusunda çok büyük beklentilerimiz var biz heyet olarak İmralı heyeti olarak yeni cumhurbaşkanından bir randevu isteyeceğiz. Bütün bu konuları bire bir kendisiyle görüşmenin faydalı olacağı inancını taşıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER