Bülent Arınç 'Gezi paylaşımı'na açıklık getirdi: Allah adaleti emreder

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Gezi Davası'ndan çıkan hapis kararlarına tepki olarak yorumlanan paylaşımları hakkında konuştu: Esas nass burada.

Bülent Arınç 'Gezi paylaşımı'na açıklık getirdi: Allah adaleti emreder

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Gezi Davası'nda tepki çeken hapis cezalarının ardından Twitter'da yaptığı 'adalet temalı' paylaşımlar hakkında konuştu. Arınç, "Esas nass burada. Allah adaleti emreder" dedi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Arınç, paylaşımları hakkında soruya 'adaletin İslam'ın en temel nass'ı olduğunu söyleyerek yanıt verdi:

'GÜNCELLE BİR İLGİ KURULMASINI İSTEMEDİM'

"Esas nass burada. Allah adaleti emreder. Her cuma günü hutbede imamlar söylüyor, cemaat kafa sallıyor. Dinin adaleti emretmesi, hepimiz içindir. Müminler adaleti yerine getirirken fark gözetmez. Sadece yargıda değil, ev işinde adalet var. Çocuklara, çalışanlara karşı adalet var. Bunu hatırlatırsam anlamlı olur dedim. Yoksa güncelle bir ilgi kurulmasını istemedim."

'KADİR GECESİ'NDE ADALET İÇİN DUA ETMEK ÇOK GÜZEL'

Arınç, Saymaz'ın "Ancak Gezi Parkı kararı bağlamında tartışılıyor" demesi üzerine gülerek şunları söyledi:

"Ne gariptir, Kadir Gecesi'ne denk geldi. Kadir Gecesi'nde adalet için dua etmek çok güzel."

Arınç, Gezi Davası'ndan çıkan kararların ardından sosyal medya hesabından ayetler paylaşarak şu mesajları vermişti:

“Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adalete şahitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun; bu, takvaya daha uygundur. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. (Maide/8)

Bir başka Ayet-i Kerime’de ise şöyle şöyle zikrediliyor:

‘Muhakkak ki Allah adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder, hayasızlığı, kötülüğü, zorbalığı yasaklar.’ (Nahl/90)

‘Adl’ sıfatı Rabbimizin isimlerinden birisidir. Bir mümin olarak her işimizde adaletli olmalıyız. Adalet konusu, Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde defalarca müminlere bir talimat olarak verilmiştir. Yani bir bakıma adaletli ve adil olmak naslardan biridir.

Toplumun her bir ferdinin en temel ihtiyaçlarından olan adalet, öncelikle adil yargılanma hakkı üzerine inşa edilmelidir. Bu hakkın güvenilirliği, eğer toplum nezdinde erozyona uğrar ise vicdanlarda onulmaz yaralar açılmasına sebep olur. Normatif hukuk kuralları da, inancımız da bu konunun önemini net şekilde ortaya koyar.

Ekmek, su ve hava gibi ihtiyacımız olan adalete bir an önce kavuşmamız ümidiyle Kadir Gecenizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Rabbim cümlemizi takva sahibi kullarından eylesin.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER