Çelik: Elazığ da afet bölgesi ilan edildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir" dedi.

Çelik: Elazığ da afet bölgesi ilan edildi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapıldı.

Toplantının ardından basın açıklaması yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıda merkez üssü Maraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yürütülen çalışmaları ele aldıklarını söyledi.

Elazığ'ın da afet bölgesi ilan edileceğini belirten Çelik, "10 il olarak zikrediyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir. O sebeple bundan sonrasında 11 il olarak zikredeceğiz" dedi.

"Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren devlet, vatandaşımız bütün imkanlarıyla bu mücadelenin verilemesi için o günden bugüne üstün bir gayret sarf ediyor" diyen Çelik, "Şimdiye kadar 3 binden fazla artçı deprem gerçekleşti. İkinci depremin olduğu sırada biz Adana'ydık. Adana'da bile çok bir şekilde hissettik ki, merkez üssünün ne kadar kuvvetli olduğunu gösteren bir şey" ifadelerini kullandı.

Depremlerde 35 binden fazla kişinin vefat ettiğini söyleyen Çelik, "Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 1 hafta milli yas ilan edildi. Ama yas sonsuza dek kalbimizde olacak. Sadece Türkiye'deki kurumların değerlendirmesi değil dünyadaki önemli kurumların da değerlendirmesi bölgede son 100 yılda yaşanan en büyük doğal afetle karşı karşıyayız" diye konuştu

200 binden fazla kişinin deprem bölgesinden başka illere tahliye edildiğini aktaran Çelik, "Genel afet bölgesi olarak ilan edilen illerimizde, canları kurtarma çabası başta olmak üzere yoğun bir faaliyet icra ediliyor. Neredeyse 200 binden fazla vatandaşımız başka yerlere tahliye edilmiş oldu. Yiyecek, içecek, barınma, güvenlik ihtiyaçların karşılanması bakımından bu mücadele çok büyük bir şekilde veriliyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER