CHP: AK Parti için Maltepe'de sayım frenleniyor

CHP Grup Başkanvekili Altay, Maltepe'deki sayımın engellendiğini söyledİ. Altay, YSK'nin AK Parti'nin seçimi iptal talebi için sahte delil toplanması için zaman kazanıldığını öne sürdü, "YSK Başkanı Güven şu Kızılay'da çıkıp bir yürüsün. Yürüyemez" ifadesini kullandı.

CHP: AK Parti için Maltepe'de sayım frenleniyor
CHP’nin TBMM Grubu istişare toplantısı yaptı. Toplantının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, basın toplantısı düzenleyerek, İstanbul seçimiyle ilgili son gelişmeleri anlattı, “Seçim iptali diye bir konu gündemimizde yok” dedi.

CHP Meclis grubu İstanbul’da demokrasi nöbeti tutuyor. Meclis grup toplantımızda demokrasi nöbetini değerlendirdik” diyen Engin şöyle devam etti: “Hukuki bir süreç siyasallaştırılıyor. Büyükçekmece’de seçmene taciz, Maltepe’de sayıma fren yapılıyor. Bilinçli olarak Maltepe’de engelleme ve geciktirme süreci yaşıyoruz. Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nün önünde ayrı bir emniyet koridoru var. Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü etrafı neden polis araçlarıyla çevrildi? Vatandaşlar baskıya ragmen tutanaklara imza atmadı, simdi sahte tutanak tutulduğu iddiası var. Yasal tutanaklarla istedikleri sonuçları alamadıkları için hazırlanan sahte tutanakların doldurulduğu bilgisini alıyoruz.

‘İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’DUR’

“Maltepe’de bilinçli bir şekilde oy sayımında engel var. Polis sokağa çıkıp kapıları çalıyorsa vatandaşı sorguluyorsa bunun anlamı ‘Biz demokrasiden vazgeçtik’ demektir. Biz demokrasiden vazgeçmeyeceğiz. CHP olarak tüm kadrolarımızla mücadelemize devam edeceğiz. CHP milletin iradesini sandıkta korumuştur. Seçim bitmiştir. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. YSK’ye de bir çağrımız var. YSK geçmiş kararlarına uygun hareket etmek zorundadır. Yasa dışı delilere itibar etmemelidir. İktidarın oyuncağı olmamalıdır. Sarayın değil, hukukun üstünlüğünden yana tavrını koymalıdır. Kumpasa alet olmamak sorundadır. Erdoğan’dan korkmak yerine Allah’tan korkup milletten utanmalıdır.”

‘AYNI EVDE İKAMET EDİYORLAR’

“İGDAŞ Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım ve Büyükçekmece Nüfus Müdürü ile Mehmet Mutlu aynı evde ikamet etmektedir. Büyükçekmece’de vatandaşın beyanına rağmen sahte tutanak tuttular. Bizim iddiamız şu İlçe Emniyet Müdürü’nün etrafı tekrar polisle çevrilmiş ise bunda bir gariplik arıyoruz. Vatandaşın beyan etmediği hususları içerİde düzenlenip YSK’ye verileceğini düşünüyoruz. Çok garip bir tabloyla karşı karşıyayız. Delilden suça gitmek yerine garip bir yol çiziliyor. Dün bitirmesi gereken Büşükçekmece başvurusunu YSK incelemesini tamamlamamıştır. Seçim iptalinin geriye dönük iptali yoktur olamaz.”

‘SADİ GÜVEN KIZILAY’DA YÜRÜYEMEZ’

“AK Parti ne zaman sahte delil getirirse YSK görüşecek. Seçmen kaydından dolayı seçim iptalinin geriye dönük iptali yok. Kesinleşmiş seçmen listesi üzerinden YSK’nin yapacağı bir işlem yok. AK Parti ile YSK işbirliği ve suç birliği yapıyor. YSK Başkanı Sadi Güven şu Kızılay’da çıkıp bir yürüsün. Yürüyemez.”

MALTEPE’DE SON  DURUM

CHP’nin verdiği bilgilere göre Maltepe’de bin 80 sandığın 478’sinin sayım işlemi tamamlandı. İstabul Büyükşehir Belediyesi seçimleri sayımında Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’ndan 361 oy eksildi. Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’ın oylarından ise 205 oy eksildi. Buna göre İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki fark 156 azaldı. Maltepe Belediyesi seçimleri sayımında ise Ekrem İmamoğlu’ndan 25 oy silinirken, MHP’nin adayı Ahmet Baykan’a 47 oy eklendi. Buna göre İmamoğlu ile Baykan arasındaki fark 72 azaldı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2019, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER