CHP belgeleri basınla paylaşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının para transferleriyle ilgili olduğunu söylediği belgelerin ne zaman paylaşılacağı belli oldu.

CHP belgeleri basınla paylaşacak
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının para transferleriyle ilgili açıkladığı belgelerin gerçek mi sahte mi olduğunun anlaşılması için Araştırma Komisyonu kurulması önergesi verdiklerini hatırlatan Özel, “Meclis araştırsın diyoruz. Komisyon kurulma kararı verildiğinde hemen bir örneğini tüm partilere vereceğiz” dedi.

Belgelerle ilgili iktidar kanadından gelen “belgeler sahte”, “ticari sır niteliğinde. Elde etmek bulundurmak suç” ve “giden değil gelen para” gibi 3 farklı açıklama yapıldığına dikkat çeken Özel bu açıklamaların hangisinin doğru olduğunu sordu.

Para transferlerinde adı geçen “Burak, Mustafa, Ziya” isimlerinin kısaltması ile Bumerz isimli bir şirket aracılığıyla işlemler yapıldığını söyleyen Özel, bu kişilerin 30-40 yıldır ticaret yapan kişiler olduğuyla ilgili açıklamaları eleştirdi. 30-40 yıl önce Burak Erdoğan’ın 8 yaşında ilkokul öğrencisi, Ziya İlgen’in öğretmen, Mustafa Erdoğan’ın tornacı olduğunu belirten Özel, Bunlar bir gezegen gibi dönmektedir gücün ve paranın etrafında. Ortada güneş Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasında olduğu gibi “Para geldi” ise bu paranın neden geldiğini, ne satıldığını soran Özel, o satışlarla ilgili noter sözleşmesinin ortaya konulmasını istedi. Özel, “Satılan bir şey yoksa satılan ulusal menfaatlerdir” dedi.

MASAK’ın başvuru ve ihbar beklemeden işlem yapabileceğine dikkat çeken Özel, Man adasıyla ilgili kurumun belgeleri edinmeyle ilgili, bir işlem, çalışma yapıp yapmadığını, bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

KOMİSYON KURULAMAZSA BASIN TOPLANTISIYLA DUYURULACAK

“Gelin bu belgeler sahte gerçek mi, Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu doğru söylüyor? Bunu araştıralım” çağrısı yapan Özel belgelerin açıklanma sürecinin de bu tutuma göre şekilleneceğini söyledi. Özel; “Evet verirlerse belgeler direkt ellerinde. Hayır derlerse bu komisyonu kurmama ayıbını taşısınlar. CHP belgeleri belki yarın, belki de yarından da yakın burada Parti Sözcümüz Bülent Tezcan’ın yapacağı basın toplantısıyla ya da hafta sonu yapılacak bir basın toplantısı ile ilan edeceğiz. Belgeleri merak eden herkesin merakı tatmin olacak”

BELGELER SAHTEYSE BİZ BİTTİK

Özel belgelerle ilgili kumpas yorumlarını da eleştirdi, “Bir kumpas varsa bize kumpas var. Bu belgeler sahteyse biz bittik. Ama biz belgelerin hava, su, deniz gibi gerçek olduğunu biliyoruz” dedi.

YÜCE DİVAN SÜRECİ BAŞLATILSIN

CHP Grup Başkanvekili Özel, ABD’de devam eden Zarrab davasına da değindi. Zarrab’ın ifadeleri sonrası yeni bir süreç yaşandığını belirten Özel AK Parti’ye çağrı yaptı. Özel şunları söyledi; “Delil durumu değişmiştir. Bugün itibariyle Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış Meclis tarafından kurulacak Soruşturma Komisyonu’nda yeni delil durumu değerlendirilerek hızla sorgulanmalı ve Yüce Divan yolu Meclis tarafından açılmalıdır.”

Özel Yüzce Divan ile ilgili, bu görevin iktidar partisine düştüğünü yapılmadığı takdirde CHP’nin ana muhalefet sorumluluğundan kaçmayacağını, yetkili organlarda değerlendirdikten sonra 110 vekille başvuru yapılabileceğini söyledi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER