Şemdinlili öğretmen 'Öğretmenin Öyküsü' yarışmasında dünya ikincisi oldu

Malatya İnönü Üniversitesi'nin bu yıl 4'uncusunu düzenlediği Uluslararası 'Öğretmenin Öyküsü' yarışmasında Mardin'in Kızıltepe ilçesi Mehmetçik Orta Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Hakkari'nin Şemdinli nüfusuna kayıtlı Metin Koç,'Bir Şiir Bir Ömür' öyküsüyle dünya ikincisi seçildi.

 Şemdinlili öğretmen 'Öğretmenin Öyküsü' yarışmasında dünya ikincisi oldu
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Malatya İnönü Üniversitesi'nin bu yıl 4'uncusunu düzenlediği  Uluslararası 'Öğretmenin Öyküsü' yarışmasında Mardin'in Kızıltepe ilçesi Mehmetçik  Orta Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Hakkari'nin Şemdinli nüfusuna kayıtlı  Metin Koç,'Bir Şiir Bir Ömür' öyküsüyle  dünya ikincisi seçildi.

İnönü Üniversitesi’nin bu yıl 4.üncüsü düzenlediği uluslararası 'Öğretmenin Öyküsü' yarışmasında  dereceye girenler belli oldu. Yurt içinde ve yurt dışında katılımın yoğun olduğu yarışmada ilk 20’e girenlerin isimler açıklandı. Yarışmada, Mardin Kızıltepe Mehmetçik TÖD Orta okulunda görev yapan Hakkari Şemdinli Yaylapınar Köyü nüfusuna kayıtlı sınıf öğretmeni Metin Koç "Bir Şiir Bir Ömür" adlı öyküsüyle dünya ikincisi seçildi. Hakkari  tarihinde uluslararası  öykü yarışmasında dereceye giren ilk kişi olan öğretmen Metin Koç, medyada hep başka şekilde anılan Hakkari'nin , sayısız yeteneğin olduğu bir yer olduğunu söyledi.

Koç, "Her şeyden önce okumanın ve yazmanın unutulduğu bu dönemde böyle bir çalışma yaptıkları için İnönü Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum. Öğretmenler gününde bundan daha güzel bir hediye olamazdı. Muazzam bir duygu.Bana email geldiğinde ellerim titredi, gözlerim karardı, heyecandan bayılacağımı düşündüm. Bir yanlışlık yok mu diye, tekrar tekrar okudum emaili. Hem Hakkari tarihine geçtiğim, hem çok sevdiğim öğretmenim Süleyman Karataş'ı yanıltmadığım için bunun sevinci ve gururunu yaşıyorum. Öykümü, tanıdığım ilk günden bu yana maddi manevi yanımda olan, beni yazmaya teşvik eden, bana güvenen ve aynı zamanda iyi bir yazar olan usta öğretmen Süleyman Karataş'a ithafen yazdım. Bu derecenin asıl mimarı odur. Her daim dile getirdiğimi yine söylüyorum. Medyada hep başka şekilde anılan Hakkâri, sayısız yeteneğin olduğu bir yer. Spor, müzik, resim, edebiyat.  Her alanda sayısız yetenekli insanımız var. İhtiyacımız olan şey bize ellerin uzatılması, imkanların tanınması ve iyi öğretmenler. Son olarak her kararıma saygı duyan aileme, desteğini esirgemeyen MukadderYolala ve cesaretlendiren Eren Selçuk'a teşekkür ediyorum." dedi.



Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 21:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Koç
Metin Koç - 6 yıl Önce

yarışma sonucunun belli olduğu günden bu yana, arayan, mesaj atan, sosyal paylaşım sitelerinde tebriklerini ileten, bir şekilde destek olan herkese çok çok teşekkür ediyorum.

Vahit tekin
Vahit tekin - 6 yıl Önce

helal olsun..... kurtulalım artık bu orta çağ karanlığından.....

servet çiftçi
servet çiftçi - 6 yıl Önce

başarıların devamıı dilerim

SIRADAKİ HABER