Rıza Sarraf'ın mal varlığına el konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rıza Sarraf hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Rıza Sarraf'ın mal varlığına el konuldu
ABD’de tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf (Reza Zarrab) ve yakınlarının mal varlıklarına el konulmasına karar verildi. Savcılık el koyma kararını, emniyete gönderdi.


Sol’dan Cem Boz’un haberine göre,
 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el koyma kararı verdi. Rıza Sarraf, ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu delmek iddiasıyla, ABD’de tutuklu olarak yargılanıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda,”Şüpheli Rıza Sarraf hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli ve irtibatlı olduğu şahısların, yazılı ve görsel basından elde edilen bilgilerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiğine, mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna dair bilgilere ulaşıldığı” gerekçesiyle Rıza Sarraf’ın mal varlığına el koyma kararı verildiği belirtildi.

El koyma kararındaki listede Sarraf’ın kızı, yakın çevresi ve akrabaları da bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun kararı şöyle:

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER