CHP merkezinin 2019 için üç aşamalı planı

CHP Genel Merkezi'nde yüzde 49'luk birliğin korunması ve büyütülmesi amacıyla üç aşamalı yol haritası üzerinde çalışma yürütüldüğü belirtildi.

CHP merkezinin 2019 için üç aşamalı planı
Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin CHP milletvekili Deniz Baykal’ın referandumdaki yüzde 49’luk ‘Hayır’ birliğini dağıtmamak için MHP'den ihraç edilen Meral Akşener ve yerine kayyum atanan Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün de içinde yer aldığı iki model önerisine karşılık CHP’de de hazırlık olduğu ortaya çıktı.


CHP Genel Merkezi'nde yüzde 49'luk birliğin korunması ve büyütülmesi amacıyla üç aşamalı yol haritası üzerinde çalışma yürütüldüğü belirtildi.

CHP'nin eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için "Ya aday ol ya bırak" sözleriyle başlayan tartışma sürüyor. Baykal'ın 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi için PASOK ile Ahmet Türk ve Meral Akşener'li iki model önerisi parti yönetiminde karşılık bulmadı.

İLK ADIM KAYGILARIN TESPİT EDİLMESİ

CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, Hürriyet'ten Rifat Başaran'a verdiği bilgiye göre CHP mutfağında parti yönetimi ve teknik uzmanlar tarafından yüzde 49'luk ‘Hayır' oylarını koruyarak büyütmeye yönelik üç aşamalı bir yol haritası üzerinde çalışılıyor. Bu planın ilk adımı, referandumda ‘Hayır' diyen yüzde 49'un hangi kaygılarla bir araya geldiğinin tespit edilmesi. Parti yönetimi bu kaygıların tahlilinin doğru yapılmadan atılacak adımların birliğe zarar vereceğini ifade ediyor.

İKİNCİ AŞAMA BİR ARADA TUTACAK DİL

İkinci aşamada da bu birliği sağlamlaştıracak çimentonun hazırlanması geliyor. Bunun için parti mutfağında 'Yüzde 49'luk ‘Hayır' cephesini bir arada tutacak dil ve söylem nedir?' sorusuna yanıt aranacak. Bugüne kadar sürdürülen söylemlerin yeterli olup olmadığı belirlenerek, geniş kesimi kapsayacak yeni bir dil üzerine bilimsel çalışmalar sürdürülecek.

ÜÇÜNCÜ ADIM ‘EVET' DİYEN YÜZDE 51

Üçüncü aşamada ise referandumda ‘Evet' diyen yüzde 51'e ulaşmak için neler yapılacağı masaya yatırılacak. Yüzde 51'in desteğini alabilmek için kamuoyu araştırmaları yapılarak, bu bloktaki kaygılar incelenecek. Bu dönemde isim tartışmanın sakıncalar yaratacağını savunan Bülent Tezcan, şunları söyledi:

KİŞİ DEĞİL İLKELER ÜZERİNDE TARTIŞMA

"Bu çalışmalar Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde yürütülüyor. Bunu bırakıp isimler üzerinde tartışma sürdürmek süreci tıkamaktan öte bir işe yaramaz. Sayın Genel Başkan mevcut siyasi tablo içerisinde bu sorumluluğu taşıyacak ve bunun öncüsü olacak tek liderdir. Temsil ettiği tabanın genişliği, kampanya süresindeki liderliğini de dikkate aldığımızda tartışılmaması gereken tek isim Sayın Genel Başkan'dır. Şu aşamada Sayın Kılıçdaroğlu, kişiler üzerine bir tartışma yürütmek yerine, ilkeleri belirleyerek başarıya odaklı bir çalışmanın hazırlığında. Bütün partililer olarak yapmamız gereken de bu çerçevede isim tartışmalarıyla süreci erken bir ayrışma noktasına taşımak değil, yöntemi ve ilkeyi tespit eden ortak noktaları ön plana çıkartan bir tarzı geliştirmektir. Şu anda bununla meşgulüz." 

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER