CHP milletvekili Kazım Arslan yaşamını yitirdi

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, bayram tatili için ailesiyle birlikte gittiği Antalya'da beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.

CHP milletvekili Kazım Arslan yaşamını yitirdi
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Antalya’nın Aksu ilçesinde bayram tatili için ailesiyle beraber bulunduğu evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Beyin kanaması sonucu vefat eden Arslan’ın cenazesi Denizli’de toprağa verilecek.

Vefatı dolayısıyla Kazım Arslan’ın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu bilgiler verildi:

“Vefat… Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekilimiz Sayın Kazım Arslan, bu gece (7 Haziran Cuma) saat 00.30 sularında, Antalya-Aksu ilçesinde bayram tatili için ailesiyle beraber bulunduğu evinde geçirdiği ani rahatsızlık sonucu vefat etmiştir. Değerli milletvekilimizin cenazesi, daha sonra açıklayacağımız program dahilinde Denizli’de defnedilecektir.”

KAZIM ARSLAN KİMDİR?

17 Mart 1954’te, Denizli’nin Tavas ilçesinin Solmaz Köyü’nde doğdu, Kızılca Kasabası’nda büyüdü. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. CHP’ye 1976’da katıldı. 1984-1989 yılları arasında SODEP ve SHP yönetiminde yer aldı. 1992’de açılan CHP’nin il başkanı olan Arslan, 2002 yılında CHP’den 4. sıra milletvekili adayı oldu. 6 yıl Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanlığını üstlendi, 6 yıl da Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şube Başkanlığı yaptı. 10 ayrı sivil toplum örgütünde yöneticilik görevlerini yürüttü. 2014’te CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 15, 16 ve 17. Dönem Dönem Denizli Milletvekili seçildi. Kazım Arslan, 07 Haziran 2019 günü geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 22:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER