CHP'den kayyım tepkisi

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Seçilmişler siyasi operasyonla görevden alınmamalı.

CHP'den kayyım tepkisi

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, hükümetin Siirt, Mardin ve Van belediyelerine kayyım atamasını eleştirdi. Seçilmiş insanların gece yarısı operasyonuyla görevden alınmalarını doğru bulmadıklarını ifade eden Torun, alınan tutuklama kararlarının da hukuki değil siyasi olduğunu vurguladı.

Önce tutuklayıp sonra suç aramanın kabul edilemez olduğunu belirten Torun, “Türkiye’de maalesef şu anda hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda. Böyle gitmesi mümkün değil. Bu ülkenin bir an önce normalleşmesi gerekir” dedi.

Siirt, Mardin ve Van belediyelerine kayyım atanmasına ilişkin Evrensel’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Suç ispatı olmadan, suç tespiti yapılmadan, siyasal anlamda bir operasyonla bu gerçekleşiyorsa bunu doğru bulmamız mümkün değil. Sonuçta o yörenin seçilmiş insanları onlar. Böyle bir gece operasyonuyla görevden alınmalarını doğru bulmuyoruz. Kaldı ki, eğer suçları varsa yargıya çıkarlar, suçları ispat edilir, gereği yapılır. Ama tutuklayıp ondan sonra ‘ben sende suç bulacağım’ demek doğru değil” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’Lİ BELEDİYELERE DE TEHDİT

Kayyım atanan belediyelerin seçilmiş yöneticilerinin AKP’ye karşı çok yüksek oy farklarıyla seçildiğini, benzer durumun CHP’li çok sayıda belediye için de geçerli olduğunu hatırlattığımız Seyit Torun, “Gidişatı CHP’li belediyeler için de bir tehdit olarak görüyor musunuz?” sorusuna “Tabi ki. Şu anda Türkiye’de OHAL kapsamında her şey askıya alınmış, gazetecilerin tutuklandığı, milletvekillerinin, belediye başkanlarının tutuklandığı bir dönemde ‘bize olmaz diyecek’ bir durum yok. Belediyelerimizin olduğu kadar, hepimiz için geçerli bir durum. Türkiye’de maalesef şu anda hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda. Keyfi bir idareyle, hukuk kurallarının dışına çıkan siyasi bir otorite devam ediyor” yanıtnı verdi.

YA GÖREVLERİNE İADE, YA DA SANDIK

Hukuk çerçevesinde hareket edilecekse, görevden alınmalarını gerektirecek bir suç nedeniyle hüküm giymemiş belediye başkanlarının görevlerine devam etmeleri gerektiğini belirten Torun, “Eğer bu görevden alınanlar tekrar görevlerine iade edilmeyecekse, tutuklu değil de hükümlü noktasına getirileceklerse, elbette bir an önce o bölgeyle ilgili seçim yapılmalı” dedi.

Seyit Torun, “Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Hiç kimse yarın ne olacağını bilemiyor. Bu tutuklamalarla görülüyor ki, gerek PKK, gerek FETÖ terörü adı altında bir korkutma, sindirme operasyonu maalesef devam ediyor. Böyle gitmesi mümkün değil. Bu ülkenin bir an önce normalleşmesi gerekir. Kararların siyasi değil hukuki olması lazım” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2016, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER