Çukurca festivali ikinci gününde

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde kentin tanıtımına ve turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali" ikinci gününde.

Çukurca festivali ikinci gününde

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kaymakamlık, Çukurca Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve bir madencilik firmasının desteğiyle düzenlenen 4. Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali ikinci günde devam edecek.

Farklı illerden 250'den fazla fotoğrafçı, sporcu ve dağcının katılımı ile başlayan festivale katılırken, İlçenin farklı noktalarını gezen fotoğrafçılar, köylerdeki günlük yaşamı, tarihi mekanları, ekim yapılan alanlardaki çalışmaları en güzel halleriyle fotoğraf karelerine yansıtmaya başladı.

Yüzlerce doğasever, fotoğrafçı, sporcu ve dağcının katılması beklenen festivalin başlangıcı, Narlı köyünde düzenlenen 6 kilometrelik doğa yürüyüşüyle yapıldı.

Türkiye Rafting Federasyonu tarafından düzenlenen Çukurca Zap Özel Kupası Rafting Turnuvasına 100'ü aşkın raftingçinin katılması bekleniyor. 

Gençlik Futbol Turnuvası final maçının da düzenleneceği festivalin bugünkü etkinlikleri Halk Dengbejleri ile Müzik Şöleni programı ile devam edecek. 

Cumartesi günü ise Hakkari Valiliği önünden başlayıp Çukurca Kaymakamlığı önünde sona erecek. / Hakkari Objektif Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER