Demirtaş Muş'ta seslendi!

Muş'ta onbinlere seslenen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin Muş'ta hizmet üretmediği gibi gelir kaynaklarını da tükettiğine dikkat çekerek, "Muş sanki her gün depremden çıkıyor. 30 Mart'ta hırsızlık bitiyor. Halk yönetimi başlıyor inşallah" diye konuştu.

Demirtaş Muş'ta seslendi!
BDP Serhat bölge mitinglerinin finalini Muş ve ilçelerinde yaptı. Muş'ta onbinlere seslenen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin Muş'ta hizmet üretmediği gibi gelir kaynaklarını da tükettiğine dikkat çekerek, "Muş sanki her gün depremden çıkıyor. 30 Mart'ta hırsızlık bitiyor. Halk yönetimi başlıyor inşallah" diye konuştu. 


BDP heyeti ilk olarak gittiği Varto girişinde yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. Yoğun kar yağışına rağmen ilçe meydanında bir araya gelen binlerce kişi, "Öcalan", "Şehit namırın", "Bijî berxwedana zindana" sloganları attı. Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler açıldı. BDP Varto Belediye başkan adayları Hüseyin Güneş, Sabite Ekinci, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Sakık ile BDP PM ve MYK üyelerinin halkı selamlamasının ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş söz aldı.

Halkı selamlayan Demirtaş, "Bütün bu birikimleri temsil etmeye çalışıyoruz. Siz Varto halkı asıl irade sahibi sizlersiniz, sizlerle onur duyuyoruz" diye konuştu. Varto'da belirleyecekleri yeni yönetimle kentin devam eden sorunlarını çözeceğinin söyleyen Demirtaş, "Yeni yönetimle birlikte eksik kalan çözülmeyen sorunlar da çözülecektir. Taziye evlerimiz, gençlik merkezlerimiz olacak ama bizim asıl arzuladığımız eşitlik, özgürlüktür" şeklinde konuştu. Berkin Elvan için Türkiye genelinde yapılan protesto eylemlerine yapılan polis müdahalelerine değinen Demirtaş, Başbakan Recep da seslenerek, "Daha dün İstanbul'da senin emrinle katledilmiş bir çocuğun cenazesi vardı. AKP'nin icraatlarına bakın. Dün, Türkiye'nin dört bir tarafı işkence altındaydı. Gaz altındaydı. Kadın, çocuk demeden bütün ülkeyi gaz altına aldılar. Tayyip Erdoğan protesto edilmesin diye ne kadar değerliymişsin" diye belirtti.

Elvan ailesinin yanında olduklarını söyleyen Demirtaş, "Berkin Elvan'ın ailesinin yanındayız. Bütün yüreğimizle birlikte bu ülkede katledilen herkes için mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "Tek devlet, tek millet" şeklindeki söylemlerine hatırlatan Demirtaş, "Bu topraklarda asla tek dil olmayacak. Bütün diller yaşayacak, inancımızı daha da geliştireceğiz. Bu dilleri korumak bizim boynumuzun borcudur. Süryanice konuşan tek bir kişi varsa Varto'da onu da koruyacağız" ifadelerini kullandı. 

AKP'nin iktidarı dönemi boyunca yürüttüğü politikalar nedeniyle artık toplumda bir karşılığının olmadığını ifade eden Demirtaş, "AKP'yi burada sıfırlamamız lazım" diye belirtti.

KAR YAĞIŞINA RAĞMEN ONBİNLER ALANI DOLDURDU

Miting ardından Muş'a doğru hareket edildi. Konvoyun geçtiği Muş merkeze bağlı Serinova beldesinde yüzlerce kişi BDP heyetini davul ve zurnayla karşıladı.

Binlerce araçlık konvoyla Muşa giren BDP’liler zafer işaretleriyle karşılandı. Yoğun kar yağışına rağmen miting alanını on binler doldurdu. Miting alanına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın dev posteri, Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan'ın fotoğrafları ile "Çaldıklarını geri ver paralelini de al git", "Ben barış dedim sen paraları yedin", "Çaldıklarınız haram olsun", "Ne paralel ne hırsız alternatif BDP-HDP", "Barajsız erken seçim hemen", "Erdoğan Bilal'i ekmeğe gönder", "Diren Hevsel hepimiz Berkin olmaya hazırız" yazılı dövizler asıldı. "Bijî BDP", "PKK halktır halk burada", "Bijî Serok Apo" sloganlarının atıldığı mitingde, yüzlerce kişi bina, sur ve ağaçlara çıkarak BDP bayrakları salladı. 

Saygı duruşunun ve BDP Muş belediye eş başkan adayları Halide Bulak ve Nimet Sezgin, BDP Ağrı Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve BPD PM ile MYK üyelerinin halkı selamlamasının ardından Demirtaş söz aldı. Kürt halk mücadelesinin BDP'yi gerçek bir halk partisi haline getirdiğini kaydeden Demirtaş, "Mücadele eden siz değerli halkımızı, bu duruşunuzu kutluyorum. Geri sayım başladı. Ampulü söndürmek için çok az bir zaman kaldı. Yıllardır bize çektirdiklerinin hesabını sormaya çok az kaldı" diye konuştu. Halkın AKP'nin vaatlerine inanmaması gerektiğini belirten Demirtaş, "Sakın ola ki AKP'nin lafına değil yaptıklarına bakın. O diyor ya biz Türkiye'ye demokrasiyi, barışı getirdik, anaların gözyaşlarını durdurduk ama analar hala ağlamıyor mu, bu ülkede 15 yaşındaki gencin cenazesi kalktı daha dün. Daha Roboski hakkında başsağlığı dilemeyen bir Başbakan var karşımızda. Tabi ki laflarına bakmayacağız. Yalan söylerler. Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti başbakanları içinde yalan söyleme konusunda birincidir. Hakkını yemeyelim. Haram yediklerine bakın, kasa ve kutularına bakın" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN MUŞ'UN AKP'Lİ BELEDİYE OLDUĞUNU UNUTTU!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen günlerde Muş'ta düzenlediği mitinge ilişkin konuşan Demirtaş, "Kendisi burada övünebileceği bir tane belediye hizmeti anlatamamıştır. Zannedersiniz ki Muş'un belediye başkan adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben size doğalgaz getireceğim diyor getireceksen gel buraya belediye başkanı ol kardeşim. Daha önce Van'da 'Bu BDP'li Muş Belediyesi hiç çalışmıyor' demişti. O kadar ki burada hizmet yok belediyenin AKP'de olduğunu unutmuş. Ben de o zaman demiştim ki, 'Allah var hizmeti yok ama belediyesi BDP'li değil AKP'lidir.' Bir kez daha Muş halkını nasıl kandırırım diye hesap yapar bunlar" diye konuştu.

AKP MUŞ'TA HERŞEYİ BİTİRDİ

Başbakan Erdoğan'ın Muş'a her geldiğinde doğalgaz sözünü verdiğini hatırlatan Demirtaş, "Her gelişinde doğalgaz sözü verdi mi, peki size biber gazından başka bir şey geldi mi gelmedi mi? Biz bu yalanların hesabını sormayacak mıyız? Herkes malını mülkünü kontrol etsin Başbakan geldi, demirbaşlara bakılsın çalınan bir şey var mı yok mu" dedi. Muş'un Türkiye'nin en yoksul kenti olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "AKP 12 yıldır iktidarda 12 yıl önce de Muş yoksullukta 81'inci sıradaydı, AKP 12 yıldır ülkeyi yönetiyor, Muş yine 81'inci sırada. Gelince bunu söyledi mi?" diye sordu. AKP'li belediyenin halka hizmet etmediğine vurgu yapan Demirtaş, "Başbakan Muş'ta Konya'daki hızlı treni anlatıyor. Zannedersin Muşlular gidip hızlı trene binecek. AKP, buradaki tütünü bitirdi. Esnafı bitirdi. Ticareti bitirdi daha ne yapsın, her şeyi bitirmiş. AKP'nin burada hizmet adına size verebileceği tek bir örnek yok" diye konuştu.

MUŞ SANKİ HER GÜN DEPREMDEN ÇIKIYOR!

BDP'li Van Belediyesi'ni örnek veren Demirtaş, "Deprem görmüş, belediye başkanı da bir yıl cezaevinde kalmış, gidin bakın Muş'tan daha iyi. Muş sanki her gün depremden çıkıyor" ifadelerini kullandı. Belediye yönetimini aldıktan sonra Muş halkına hizmet götüreceklerini kaydeden Demirtaş, "En kısa sürede Muş'ta su sorunu, kanal sorunu, yol sorunu diye bir tartışma olmayacak. Her mahallemizde taziye evlerimiz, gençlik merkezlerimiz, kadın eğitim merkezleri olacak. Bizler her yerde STK'larla işbirliği halinde olacağız. Harcadığımız her kuruşun hesabını halka vererek iş yapacağız. 30 Mart'ta hırsızlık bitiyor. Halk yönetimi başlıyor inşallah" dedi. 

Seçime yakın bir süre kala AKP'nin bürolarının taşlanacağı dedikodularının yayıldığına dikkat çeken Demirtaş, "Böyle bir provokasyon yapılırsa kesinlikle AKP'lidir. Yapan kesinlikle alçaktır. Eğer ırkçı faşist arıyorsanız. Fethiye'deki güruhlara bakın. Biz hangi gün hangi partinin kapısına dayanıp o tabela inecek dedik. Bunun demokraside yeri olamaz ama Fethiye'de hep birlikte bu kepazeliği yaptılar" dedi. Öcalan'ın başlatmış olduğu demokratik çözüm sürecine de değinen Demirtaş, "Barışı kalıcı hale getireceğiz. Bunun için çok çaba sarf ettik. Analarımız barış dediği için coplandılar, tutuklandılar. Gençlerimiz hala barış mücadelesi için içerde. Başbakan barışı getirdiklerini söylüyor. Sen mi gerillayı sınır dışına çektin, sen mi ateşkes yaptın. Bunu, Sayın Öcalan, Kürt hareketi, Kürt halkı, BDP yaptı" diye belirtti.

KÜRDİSTAN BDP'NİN MEŞE DALLARI İLE SÜSLENECEK

BDP'liler Muş'tan sonra Hasköy, Korkut ve Bulanık'a bağlı Erentepe beldesinde halkı selamladıktan sonra Bulanık'ta düzenlenen mitinge katıldı. Yol boyu uzun konvoylar oluşturulurken, Hasköy, Korkut ve Erentepe'de BDP heyetini karşılayan binlerce kişi "Bijî serok Apo", "Selam selam İmralı'ya bin selam", "Bijî BDP" sloganları attı. Hasköy, Korkut ve Erentepe'deki selamlamaların ardından BDP'liler konvoy halinde Bulanık'a geçti. BDP'lileri, Bulanık'ta binlerce kişi karşıladı. İnönü Caddesi'ndeki mitinge onbine yakın kişi katıldı. Mitingde BDP Bulanık Belediye Eş Başkan adayları Figen Yaşar ve Rahmi Çelik, BDP Ağrı Belediye Eş Başkan Edayı Sırrı Sakık, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik halkı selamladı. 

Mitingde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 30 Mart seçimlerinde birliktelik ruhunun sandıklara yansıyacağını belirterek, "Allahımıza şükür ki Kürt halkı işte bu şekilde ayağa kalkmış. Çözüm isteyenler bu tabloya baksınlar. 30 Mart seçimlerinde de bütün bu birlikteliğin ruhu sandıklara yansıyacak. Ardahan'dan Hakkari'ye, Muş'a güzel sonuçlar çıkacak. Kürdistan BDP'nin meşe dalları ile süslenecek. Burada artık hiç kimse tek bir oyu bile satın alamaz. Bu irade satın alınamaz. Üç beş torba makarna ile bu halkı kandıracaklarını sanıyorlardı oysa tablo ortaya çıkınca öyle olmadığı anlaşıldı. Kürt halkı onları parmağında oynatır" diye konuştu. 

BELEDİYELERİMİZİ İKİ KATINA ÇIKARTACAĞIZ 

Belediye sayılarını bu dönem iki katına çıkaracaklarını aktaran Demirtaş, "Belediyelerimizi iki katına çıkaracağız. İnşallah bu başarıya ulaşacağız. Şehitlerimiz kendini belediye için feda etmedi. Direnen gençlik belediye koltuğu için direnmedi. Onuru için, geleceği için bu fedakarlığı yaptı. Aday olan arkadaşlarımız bu halka layık olmak için fedakarca davranacaklar" ifadelerini kulandı. Bulanık'ta bağımsız adaylığını açıklayan Uğur Turan'a işaret eden Demirtaş, "Onun pratiği komplo pratiğidir. Bu halk ona selam bile vermez. Biz sizin birliğini sağlamaya çalıştıkça bunlar çeteleşmeye, halkımızı dağıtmaya çalışıyorlar. Yanlış yapmasınlar kendileri kaybeder kimse bu halka kaybettiremez. Onlar sadece kendi kendilerini kandırırlar" diye konuştu. 

MALAZGİRTLİ GENÇLERİ HATIRLATTI 

Bulanık'taki mitingin ardından BDP'liler binlerce araçlık konvoyla Malazgirt ilçesine geçti. Malazgirt girişinde BDP heyetini karşılayan binlerce, "Şehit namirin", "Bijî serok Apo" sloganları ile miting alanına yürüdü. Soğuk havaya rağmen miting alanını beş bini aşkın kişi doldurdu. BDP Malazgirt Belediye Eş Başkan adayları Memnune Söylemez ve Halis Coşkun halkı selamladı. Mitingde konuşan Demirtaş, Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren Malazgirtli gençleri hatırlatarak, "Onların mücadelesi sayesinde bugünlere geldik. Kürt hareketinin geldiği aşamayı sizlere borçludur. Sizlerin huzurunda şehitlerimize binlerce kez teşekkür ediyorum" diye konuştu. 30 Mart'tan sonra yeni yönetim anlayışı inşa edeceklerini aktaran Demirtaş, belediye başkan adaylarının belediye yönetimini aldıktan sonra her an halka hesap vereceğine dikkat çekti. 

Konuşmanın ardından BDP'liler, Serhat bölge mitinglerini bitirerek Diyarbakır'a döndü. / anf

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER