Demirtaş yarın Rusya'ya gidecek

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün Moskova’ya geleceği ve Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda da görüşmeler yapacağı belirtildi.

Demirtaş yarın Rusya'ya gidecek
Kürdlerin sorunlarının çözümü için destek arayışı için Moskova’ya gidecek olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Salih Müslim’de eşlik edecek. 

Rus Kommersant gazetesinin, ‘Moskova’da Kürd Haftası’ başlıklı haberine göre, Demirtaş’ın yanı sıra Moskova’ya birkaç gün sonra ‘Suriye Kürdistanı’ lideri olarak tanıtılan PYD Eş Başkanı Salih Müslim de gelecek. 

İlk kez Rusya’ya gelecek olan Demirtaş’ın, Moskova’da Kürd teşkilatları temsilcileri ve bilim insanları ile görüşmesi planlanıyor. Kommersant, Demirtaş’ın en önemli ziyaretini Rusya Dışişleri Bakanlığı’na yapacağına işaret etti. 

Kommersant’a konuşan Türk hükümet kaynakları ise “Demirtaş’ın ziyaretine şaşırdıklarını” belirtti. 

Türkiye ve Suriyeli Kürdler, Rusya ile karşılıklı ilişkileri artırıyor. Demirtaş ve Müslim’in Moskova’dan Kürdlerin sorunlarının çözümü için destek arayışında olduğu kaydedildi. 

Kommersant, “Kürdler Suriye’de IŞİD’le sıcak çatışmalar bağlamında Ankara’dan istedikleri yardımı alamadı” yorumunda bulundu.
Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER