Demirtaş'ın Gökçek'le ilgili suç duyurusuna ret

Savcılık, Demirtaş'ın Gökçek için 'suç işlemeye tahrik ve tehdit' suçlamasıyla yaptığı suç duyurusunda 'kovuşturmaya gerek yok kararı verdi. Gökçek'in Demirtaş hakkında 'iftira' iddiasıyla yaptığı suç duyurusu ise işleme konularak fezleke hazırlandı.

Demirtaş'ın Gökçek'le ilgili suç duyurusuna ret
HDP Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, yaptığı suç duyurusunda “kovuşturmaya yer yok” kararı verildi.


Demirtaş,HDP’nin ambleminin kullanıldığı ve HDP’lilerin öldürülmesi gerektiği şeklindeki bir tweeti, reteewt eden Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Demirtaş, Gökçek hakkında ‘suç işlemeye tahrik ve tehdit’ten dava açılmasını istemişti.

HDP’den suç duyurusuna ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: “Savcılık suç duyurusuyla ilgili kararında söz konusu tweetin atıldığı @RTEmnirceylan03 kullanıcı adlı hesap yerine, Twitter’da olmayan @RTEmunirceylan03 adlı bir hesabı belirterek, kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar vermiştir. Bu durum, partimize ve eş genel başkanlarımıza yönelik tehdit ve hakaretlere ilişkin suç duyurularına yargı kurumlarının yaklaşımındaki ciddiyetsizliğin yeni bir örneğidir.”

‘GÖKÇEK’İN SUÇ DUYURUSU ÜZERİNE DEMİRTAŞ HAKKINDA FEZLEKE HAZIRLANDI’

HDP’nin açıklamasında ayrıca şu bilgilere yer verildi: “Söz konusu ‘kovuşturmaya yer yok’ kararının ardından Melih Gökçek, Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş hakkında iftira iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, bunun üzerine de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Demirtaş hakkında fezleke düzenleyerek Meclis’e göndermiştir. Söz konusu fezlekede, Demirtaş hakkındaki iftira iddiası için ‘suçun yasal unsurlarının oluştuğu’ belirtilmiştir. Bu yaklaşım, iktidar ve yandaşlarının, yargı kurumlarının Demirtaş’a ve partimize karşı kullanıldığının yeni bir örneğidir.”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER