Demirtaş'tan Erdoğan'a: Paylaşırsan adaylıktan çekileceğim

Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Kobane eylemlerine ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaparak '53 kişinin katledilmesi talimatımı açıkla, açıklarsan lehine adaylıktan çekilirim' dedi.

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Paylaşırsan adaylıktan çekileceğim
HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabını avukatları aracılığıyla açıklama yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın son yaptığı açıklamalar Kobane eylemlerine ilişkin oldu.

Kobane eylemleri üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yapan Demirtaş “Sana siyasi tarihinin en büyük fırsatı: 24 Haziran’a kadar bu tweetimin altına, Selahattin Demirtaş olarak yaptığımı iddia ettiğin “53 kişinin katledilmesi sözde talimatımı” paylaşırsan söz veriyorum, senin lehine Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim.” dedi.

‘Kobani eylemleri edeniyle ‘ne benim hakkımda ne de HDP yönetimi hakkında açılmış bir tek dava yoktur’ diyen Demirtaş “Kobani olaylarında katledilen insan sayısı 53 değil, 43’tür. Bunların 6’sı HÜDAPAR’lı, 2’si suikaste uğrayan güvenlik görevlisi, 2’si Suriyeli mülteci, 33’ü de HDP’lidir. 6 HÜDAPAR’lı haricindeki kişilerin katledilmesi hakkında açılmış tek bir etkili dava ve soruşturma yoktur” açıklaması yaptı. (DUVAR)

Demirtaş açıklamalarına şöyle devam etti;

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER