Demirtaş'tan iddia: Erdoğan-Bahçeli kavgasına tanık olacağız

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hükümet üzerindeki etkisinin söylendiği kadar olmadığını savunarak, "Yakın zamanda Erdoğan-Bahçeli kavgasına tanıklık edilirken ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak. Köprüyü geçmelerine az kaldı" dedi.

Demirtaş'tan iddia: Erdoğan-Bahçeli kavgasına tanık olacağız
Selahattin Demirtaş, onbinlerce kişinin adil yargılama olmadan tutuklandığını ve ceza aldığını söyleyerek, ‘adaleti sağlayıcı bir düzenlemeye’ ihtiyaç olduğunu ifade etti. Demirtaş, AK Parti-MHP ittifakı için de birtakım iddialarda buludu.

Artı Tv’den Fatma Yörür’ün ‘Devlet Bahçeli’nin şu anda ülke yönetiminde etkisi nedir’ sorusunu yanıtlayan Demirtaş, şu öngörüde bulundu: “Bahçeli abartıldığı kadar etkili değildir. Erdoğan MHP’ye seçimlere kadar ihtiyaç duyduğundan, gönüllerini hoş tutmaya çalışıyor. Yakın zamanda Erdoğan-Bahçeli kavgasına tanıklık edilirken ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak. Köprüyü geçmelerine az kaldı.”

‘BAHÇELİ BAYAĞI GÜNAH BİRİKTİRDİ’

Demirtaş, Bahçeli’nin af ısrarıyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

“Allah Bahçeli’yi affetsin. Bayağı günah biriktirdi çünkü. Şu anda adil bir yargılama yapılmadığı için suçlanan, ceza alan yüz binlerce insan için mutlaka iyileştirici, onarıcı ve adaleti sağlayan düzenlemelere ihtiyaç var. Bu bir af mı olur, başka yasal düzenlemelerle mi yapılır bunu tartışmak gerekir mutlaka. Ama bu konuda bazı düzenlemelere ihtiyaç olduğu ortada. Bunun sınırını da MHP gibi mafya sever bir parti belirleyemez elbette.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER