Demirtaş'tan Seîd Yusuf ve Zeynel Abîdîn Han mesajları

Kürt yazar, şair ve çevirmen Zeynel Abidin Han ve müzisyen Seîd Yusuf için Kürtçe başsağlığı mesajları yayınlayan Selahattin Demirtaş, AK Partili Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve Varto kayyımını kınadı.

Demirtaş'tan Seîd Yusuf ve Zeynel Abîdîn Han mesajları
Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yakın zamanda vefat eden Kürt yazar, şair ve çevirmen Zeynel Abîdîn Han ve müzisyen Seîd Yusuf için Kürtçe başsağlığı mesajları yayınladı.

Demirtaş, twitter hesabındaki ilk paylaşımında, “Kürt Aydını ve yazarı Zeynel Abidin Han’in son yolculuğunu üzülerek öğrendim. Kürt dili ve kültürünün kalkınması için yaptığı çalışmalar ve emeği hiçbir zaman unutulmayacak. AK Parti’nin Muş belediye başkanı ve Varto Kaymakamının cenazeye yaptığı çirkin uygulamaları nedeniyle kınıyorum” diye yazdı.

Demirtaş, daha sonra da “Halkımızın değeri, büyük Kürt sanatçısı Seîd Yusuf’un son yolcuğu nedeniyle çok üzgünüm. Allah rahmet etsin. Ruhu şad, ailesinin ve halkımızın başı sağolsun” diye paylaşım yaptı.

AK Partili Muş Belediyesi Başkanı Feyat Asya’nın talimatıyla Kürt yazar, şair ve çevirmen Zeynel Abîdîn Han’ın cenazesi cenaze aracından indirilmişti. İmam ise Varto Belediyesi kayyımının talimatıyla Han’ın cenaze namazını kılmamıştı. Almanya’nın Berlin kentinde 25 Şubat gecesi geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Han, memleketi Muş’un Varto ilçesinde toprağa verildi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER