Devriye görevini Türkiye ve ABD yapacak

Milli Savunma Bakanı Canikli, NATO toplantısına katıldı. Canikli, "Menbiç'te devriye görevini Türkiye ve ABD kuvvetleri birlikte yapacak." açıklaması yaptı.

Devriye görevini Türkiye ve ABD yapacak
Ankara ile Washington’ın Menbic’de bir yol haritası üzerinde anlaşmasının ardından, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli NATO Savunma Bakanları Toplantısına katıldı. Toplantının ardından gazetecilerle bir araya geldi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Canikli, Mattis ve Pentagon’un Menbiç’teki yol haritasının şekillenmesinde olumlu katkısının olduğunu belirterek, “İlk görüşmelerimizde SDG olarak tanımlanan ve içinde fiilen YPG/PKK unsurlarının da bulunduğu o yapıyla ilgili daha farklı düşünceleri vardı. Bugüne kadar birçok görüşme gerçekleştirdik. Bu yapının deşifre edilmesi için hem olayın gerçek boyutunu anlattık hem de YPG ile PKK arasındaki organik ilişkinin bütün belge ve bilgilerle ortaya konulmasını sağladık. Bugün geldiğimiz noktada PYD/YPG’nin PKK’nın bir unsuru olduğu ve SDG içindeki hakim konumda oldukları tezimiz artık büyük oranda kabul edilmiş durumda. Bu kabulün sonucu olarak Münbiç’teki yol haritası ortaya çıkmıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER