Irak'ta oyların bulunduğu depoda yangın çıktı

Irak'ta yeniden sayılmasını karar verilen oyların bulunduğu depoda yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenemedi.

Irak'ta oyların bulunduğu depoda yangın çıktı
Irak’ta tekrar sayılmasına karar verilen oyların büyük bir bölümünün bulunduğu depoda yangın çıktı.

DHA’nın haberine göre, Bağdat’ın doğusunda oy sandıklarının muhafaza edildiği depoların en büyüğünde, meclisin tekrar yapılmasını istediği sayım öncesinde yangın çıktı.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyledi. Yangının nedeni henüz belirlenemedi.

12 Mayıs’ta gerçekleşen milletvekili seçimlerinin ardından, elektronik oy sisteminde yolsuzluk ve şaibe yaşandığı iddia edilmişti. Kerkük’te Türkmenlerin başlattığı eylemlerin ardından başka kentlerde de sonuçlara itiraz edilmişti. Yaşananların ardından Irak meclisi, 10 milyon oyun elle sayılmasına karar verilmişti.

CNN Türk’e konuşan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil Milletvekili Aydın Maruf, “Yeni sistemle oy sayımında yapılan hile neticesinde Kerkük’te, Erbil’de hem Türkmenler hem Araplar hem diğer etnik gruplar protesto etti. Irak meclisi oyların elle sayılmasına karar verdi. Biz de dün itibariyle eylemlere son vermiştik. İçerideki bazı gruplar dış devletlerin desteğiyle hile yapmıştır. Ama bu halkın baskısıyla bu geçerli olmadı. Yangın, halkın aklında şüphe oluşturdu” dedi.

ITC’nin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği sorulan Maruf, “Olay daha yeni. Irak Türkmen Cephesi’nin alternatifleri var. Kardeşlerimizi bir ay boyunca miting yaptı. Bu karardan sonra eyleme son vermiştik. Yine Türkmenlere haksızlık yapılırsa, demokratik haklarımızı kullanmaya devam ederiz. Bu siyasi tabloda olumsuzluk oluşturacak. Sayım yapılamazsa Irak’ta istikrarsızlığa neden olabilir. Eğer oylar sayılmazsa seçimler iptal olur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER