Ekonomi üreterek değil, tüketerek büyüdü

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 7.4 büyümesini yorumlayan Gelişen Ülkeler Stratejisti Mike Harris "Güçlü ancak dengesiz, tüketim yoğunluklu bir büyüme" dedi. Tüketim harcamalarındaki artışta ise KDV ve vergi indirimleri etkili oldu.

Ekonomi üreterek değil, tüketerek büyüdü
Cribstone Kurucusu ve Gelişen Ülkeler Stratejisti Mike Harris, Türkiye ekonomisinin ‘dengesiz’ bir büyüme kaydettiğini belirterek, “Eğer büyüme biraz daha dengeli olsaydı enflasyon bu kadar sorun olmazdı” dedi.


Bloomberg HT’deki Yatırım Kulübü programına konuk olan Harris, büyüme verisinin ‘güçlü ancak dengesiz’ olduğunu söyledi.

Büyümenin çok güçlü ve tüketim yoğunluklu büyüme olduğunu anlatan Harris “Eğer büyüme biraz daha dengeli olsaydı enflasyon bu kadar sorun olmaz, TL de bu kadar baskı altında olmazdı, bu dengesiz bir büyüme” dedi.

Muhalefetin seçimi kazanmasının piyasalar açısından daha olumlu olacağını savunan Harris, şu yorumda bulundu: “Bu ciddi kabul görür çünkü piyasa OHAL’in kaldırılmasını ve Merkez Bankası’nın bağımsız olmasını istiyor, bu yatırımcılara güven verir. Erken seçim bir yandan olumlu oldu çünkü belirsizlik azalacak ama pragmatik ve ekonomik politikalar göz ardı edildi. Erken seçim etkisi belki olumsuz oldu ama bir fırsat penceresi de oluşabilir.”

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER