Kerkük'te üç patlama: Bir kişi öldü, yedi yaralı var

Irak'ın Kerkük kenti dün gece peş peşe üç patlamayla sarsıldı. En bir kişi hayatını kaybetti.

Kerkük'te üç patlama: Bir kişi öldü, yedi yaralı var
Kerkük’te dün gece peş peşe meydana gelen üç patlamada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı.

Rûdaw’a konuşan Kerkük Polisi Sözcüsü Efrasyaw Kamil Weys, ilk patlamanın Kudüs Sokağı’nda bulunan Ebrar Camii yakınında meydana geldiğini söyledi. Weys, “Burada meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı” bilisini aktardı. Polis Sözcüsü, “Bu patlamanın ardından Bağdat yolunda da önceden yola döşenen bir bomba patlatıldı. İkinci patlamada can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bilgi alamadık” dedi.

YARALILAR ARASINDA KADIN VE ÇOCUKLAR DA VAR

Bu iki patlamanın ardından Musella Mahallesi’nde de bir patlama yaşandı. Üçüncü patlamada da can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Rûdaw’a konuaşan bir kaynak, Kudüs Sokağı’ndaki patlamada polis araçlarının hedef alındığını ve patlamada kadın ve çocuk 11 kişinin yaralandığını söyledi.

Kerkük polisinden bir kaynak, Rûdaw’a verdiği demeçte, Kerkük Türkmen Cephesi parti merkezine 2 havan mermisinin isabet ettiğini söyledi. Rûdaw muhabiri de, hastaneye 11 yaralının getirildiğini aktardı.

NE OLMUŞTU?

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Bağdat’taki merkezi hükümet arasındaki en önemli tartışma konularından biri olan petrol zengini Kerkük kenti, 12 Mayıs’taki genel seçimlerden bu yana diken üstünde. Kentte oyların yeniden sayımı talep ediliyor. (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER