Erdoğan: 1 milyona yakın insan şu anda sınırlarımıza doğru yürüyor

İdlib'deki çatışmaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 milyona yakın insan şu anda sınırlarımıza doğru yürüyor" dedi. İdlib'de Suriye ordusunun saldırısında can kaybının 8 olduğunu açıklayana Erdoğan, "Hava saldırısında 3'ü sivil, 5'i asker 8 kişi şehit oldu. Tabi gereken bedeller ödetiyoruz ve ödetmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan: 1 milyona yakın insan şu anda sınırlarımıza doğru yürüyor
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Sekizinci Toplantısı nedeniyle Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitti. Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ortak açıklama yaptı.


Rusya’nın Kırım’ı ilhakını tanımadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızın altını bir kez daha çizmek istiyorum. Ukrayna’nın egemenliğine ve Kırım dahil toprak bütünlüğüne desteğimizin aynı şekilde süreceğini teyit etmek istiyorum” dedi.

“Kırım Tatarlarının durumunu yakından takip ediyoruz” diyen Erdoğan, “Bu ülkenin asli unsurları olan Kırım Tatar Türkleri’ne Ukrayna makamları ile birlikte destek olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İDLİB’DEKİ GELİŞMELER ALTINDAN KALKILAMAZ DURUMA GELDİ’

Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisinin Ukrayna’da olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Çok çok önemli olan Necip Hablemitoğlu konusunu masaya yatırarak, failin burada olduğuna dar elimizdeki isthbari bilgileri kendilerine ayrıca takdim ettik” diye konuştu.

Soru üzerine Suriye’nin İdlib bölgesindeki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlib konusundaki gelişmeler her geçen gün altından kalkılamaz bir duruma geldi. Çok sabrettik. Öyle ki, rejimin maalesef Rusya’nın da görmezliğiyle yapmış olduğu varil bombalarıyla vesaire saldırılar var. İdlib 3-4 milyon insanın yaşadığı yer. Bu insanlar bizim sınırlarımıza doğru yürüdüler. Maalesef 1 milyona yakın insan şu anda sınırlarımıza doğru yürüyor” dedi.

İdlib’de Suriye ordusunun Türk askerlerine yönelik topçu saldırısını hatırlatan Erdoğan, “Ne yazık ki bu sabah maalesef rejim güçleri yine İdlib’de hava saldırısına geçti ve bu hava saldırısında 3’ü sivil, 5’i asker 8 kişi şehit oldu. Tabi artık dedik ki, olacak gibi değil ve cevaplar verildi. Gereken bedeller ödetiyoruz ve ödetmeye de devam edeceğiz. Temenni ederim ki Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde herkes yükümlülüğünü bilsin ve bu yükümlülük çerçevesinde çalışmaları sürdürelim” ifadelerini kullandı.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2020, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER