Erdoğan: Bu sistemde her an her şey olabilir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarıyla ilgili bir soru üzerine "İran hem komşumuz hem de stratejik ortaklığımız var" yanıtını verdi.

Erdoğan: Bu sistemde her an her şey olabilir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRIC Zirvesi için Güney Afrika’ya ziyareti öncesinde havalimanında açıklama yaparak, soruları yanıtladı.


Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

ZAMBİYA’YA İLK ZİYARET: BRIC zirvesine katılmak üzere Güney Afrika’ya hareket ediyoruz. 5 ülke aynı zamanda Türkiye gibi G20 ülkesi. Ülkemiz İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak katılıyor. Türkiye ile BRIC arasında ilk yüksek düzeyli görüşmeyi ifade etmektedir. Zirvede ikili görüşmelerim olacak ve işadamlarıyla, kanaat önderleriyle bir araya geleceğiz. BRIC Zirvesi’nden sonra Zambiya’ya bir ziyaret gerçekleştireceğim. Bu ziyaret Zambiya’ya ilk resmi ziyarettir. Ziyaretim Afrika kıtası ile ilişkilerimizi derinleştirme kararlılığımızı ortaya koyuyor. Bu aynı zamanda iade-i ziyaret olacaktır. Afrika ile birlikte hareket etmeyi arzu ediyoruz.

SURİYE’DEKİ DURUM: Suriye’deki gelişmeler istenilen istikamette henüz gelişmiyor. Tek yer Afrin’dir, Cerablus’tur, El-Bab’dır. Bazı görüşmeler, anlaşmaları Münbiç konusunda yaptık. Bunları a’dan z’ye tekrar ele alacağız. Dara konusu var, bu konuyu tekrar gündemimize alacağız, İdlib’i tekrar ele alacağız. Biz de istiyoruz ki Suriye halkı bu saldırılardan ve bölgedeki bazı örgütlerin acımasız saldırılarından da koruma altına alınmış olsun.

ABD’NİN İRAN’A YAPTIRIMLARI: Yaptırımlarla ilgili bizim ABD nasıl bir stratejik ortağımız ise bizim dünyada diğer stratejik ilişkimiz olanlarla ilişkimizi kesmek, bizim bağımsızlık anlayışımıza ters düşer. Komşumuz olacak, stratejik ortağım olacak. Aynı şekilde burada kazan-kazan esasına göre pek çok gelişmeler var. Biz bunu Obama döneminde de söyledik. Şu anda da söylüyoruz. Farklı yerlerden bize ulaşması bizleri ayrıca üzmektedir. Sayın Başkan gerçekten bu konularda iyi bir duruş sergilemiştir. Bu duruşunun devam edeceğine inanıyorum.

HER AN HER ŞEY OLABİLİR: Şimdi Güney Afrika’ya gidiş, gelişte çalışacağız. Ofisler üzerinde kimleri nereye atayalım. Birçok arkadaşlarımız isimleri üzerinde görüşbirliğine vardığımız zaman, kendileriyle de görüştüğümüz zaman isimler belli olacaktır. 15-20 gün içerisinde bu işi tamamlamış oluruz. Bu sistemde her an her şey olabilir, hiçbir şeyin garantisi yoktur. Atanmış olanlar da görevden alınabilir. Başarılı olmaya mahkumuz. Başarılı olacağız. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER