Koalisyon: SDG'yi toprakları elinde tutması için eğitiyoruz

IŞİD’le mücadele koalisyonunda görevli Fransız Tuğgeneral Frederic Parisot: SDG'ye toprakları ellerinde tutmaları için eğitim veriyoruz.

Koalisyon: SDG'yi toprakları elinde tutması için eğitiyoruz
IŞİD’le mücadele koalisyonu, Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) verilen eğitim konusunda bir açıklama yaptı. Koalisyon, ‘IŞİD’den alınan toprakların korunması’ için SDG’ye eğitim verdiklerini açıkladı.


‘KAZANIMLARINI ELDE TUTMALARI GEREKİYOR’

Fransız Tuğgeneral Frederic Parisot, bir muhabirin ‘Suriye Savunma Gücü’nün ne olduğu ve onlara ne tür eğitimler verildiğini’ sorması üzerine, “Bunlar Suriye Demokratik Güçleri. Güvenlik güçleri dediğimiz güçlere sahip olacaklar. Çünkü savaştan sonra, ki aynısı Irak tarafı için de geçerli, askeri açıdan kazanımlarını ellerinde tutmaları gerekiyor. Dolayısıyla onlara toprakları ellerinde tutmaları için eğitim veriyoruz” diye konuştu.

Parisot basın toplantısında IŞİD’in Suriye’de hâlâ 300 kilometrekarelik bir alanı elinde tuttuğunu da belirtti. Fransız Tuğgeneral, örgütün bu alanı Deyrizor bölgesinde kontrol altında tuttuğunu kaydetti. Parisot, bölgedeki IŞİD savaşçılarının sayısını bilmediğini fakat çatışmaların en az 2 ya da 3 ay devam edebileceğini belirtti.

‘KOALİSYON IŞİD’DEN SONRA DA KALMALI’

Fransız general, IŞİD temizlendikten sonra da örgütün yeniden güç kazanmaması için koalisyonun Irak ve Suriye’de kalması gerektiğini vurguladı. Parisot, “Bence koalisyonun, operasyonların ardından yeteri kadar kalması IŞİD’in kalıcı olarak yenildiğini garanti altına alma çabası” dedi.

IŞİD en güçlü zamanında, Irak’ın üçte biriyle Suriye’de geniş alanları kontrol altında tutuyordu. (Kaynak: Amerika’nın Sesi)

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER