Erdoğan: Ekonomide en hazırlıklı ülkeyiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Tahkim Merkezi'nin kuruluş prosedürünü tamamladıklarını ve bu sene içerisinde faaliyete geçireceklerini söyledi. Türkiye'nin ekonomik yapısının son derece güçlü olduğunu öne süren Erdoğan "Küresel ticaret savaşlarının ve finansal piyasalardaki dalgalanmaların etkilerine en hazırlıklı ülkelerin başında geliyoruz" dedi.

Erdoğan: Ekonomide en hazırlıklı ülkeyiz
Dünya petrol üretiminin yüzde 65’i, doğalgaz üretiminin ise yüzde 55’inin  İslam ülkelerinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Buna karşılık İslam İşbirliği Teşkilatı nüfusunun yüzde 21’i yani 350 milyon kardeşimiz aşırı yoksulluk şartlarında hayata tutunmaya çalışıyor. En zengin İslam ülkesi ile en yoksulu arasındaki gelir farkı 200 katı aşıyor.Müslümanlar zekatı verecek olsa İslam ülkelerinde fakir kalmaz Tüm imkanlarına rağmen İslam ülkelerinin dünya ekonomisindeki payı yüzde 10’u bulmuyor” dedi.

Erdoğan konuşmasında İstanbul Tahkim Merkezi’nin de yıl bitmeden faaliyete geçeceğini duyurdu.

Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

KENDİ MUHASEBEMİZİ YAPMALIYIZ: Sorunlarımızı görmezden gelmemizin hiç kimseye faydası olmayacaktır. Kendi sorunlarımız için başkalarını suçlamak yerine önce kendi muhasebemizi yapabilmeliyiz. Neden ticarette dış politikada hak ettiğimiz konumda olmadığımızı hassasiyetle düşünmemiz gerekiyor.

EN HAZIRLIKLI ÜLKEYİZ: İstanbul Tahkim Merkezi’nin kuruluş prosedürünü tamamladık. İnşallah bu sene içerisinde Tahkim Merkezi’ni faaliyete geçireceğiz. Türkiye son 17 senede büyük bir başarı hikayesi yazmıştır. Türkiye olarak geçen yıl ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimlerine rağmen yolumuza devam ettik. Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri oldu. G-20 üyesi Türkiye satın alma paritesine göre dünyanın 13. en büyük ekonomisidir. Türkiye’ye 2002’den bu yana 220 milyar doğrudan yatırım yapılmıştır. Türk ekonomisinin makro göstergeleri ve temelleri son derece güçlü ve sağlıklıdır. Küresel ticaret savaşlarının ve finansal piyasalardaki dalgalanmaların etkilerine en hazırlıklı ülkelerin başında geliyoruz. Ülkemize doğrudan yatırımların artması için ne gerekiyorsa imkanlarımız dahilinde maddi ve manevi bütün destekleri sağlıyoruz. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER