Kılıçdaroğlu: Mal varlığı araştırma komisyonu kurulsun

Eski Başbakan Davutoğlu'nun, 'yaşayan tüm cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar ve yakınlarının siyasete atıldıktan sonra mal varlıklarındaki artışın araştırılması' çağrısına, CHP'den de destek geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu "Bir komisyon kurulmak istenmesi halinde buna CHP olarak bizim desteğimiz olur" dedi.

Kılıçdaroğlu: Mal varlığı araştırma komisyonu kurulsun
CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şehir Üniversitesi’yle ilgili tartışmanın, hukuk içerisinde çözülmesi çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, temiz siyaset için de siyasetçilerin mal varlıklarının araştırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

CHP lideri, Sözcü’den Saygı Öztürk‘e, Şehir Üniversitesi’nin durumu ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun siyasetçilerin mal varlıklarındaki artışın araştırılması çağrısına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

ERDOĞAN’A YAKIN İSİMLER OLSAYDI BU TARTIŞMA OLUR MUYDU?: Üniversiteler üzerinden siyasal hesaplaşma ve bunun baş aktörlüğünü Erdoğan’ın üstlenmesi, bu kurumlara saygısızlığın bir göstergesidir. Merak ediyorum o vakfın kurucuları arasında Davutoğlu olmasaydı, vakfın yönetiminde Erdoğan’a yakın isimler olsaydı böyle bir tartışma gündeme gelir miydi? Gelmezdi…

FIRSATÇILIK YAPILIYOR: Erdoğan düne kadar kendi yandaşlarını, banka borçlarından, ekonomik sıkıntılarından kurtardı. Ankara’da Erdoğan’ın akrabası tarafından yaptırılan Nex Lavel’ın Ziraat Bankası’na verilmesi, İstanbul’da finans merkezinin alınıp üç müteahhidin kurtarılması… Çektiği sıkıntı fırsat bilinerek banka aracılığıyla üniversitenin ele geçirilmek istenmesi doğru değil. Sorun varsa hukuk içinde  çözülmeli.

YERİNDE BİR ÇAĞRI: Ahmet Davutoğlu’nun çağrısı, güzel ve yerinde bir çağrıdır. Mal varlıklarının araştırılması amacıyla bir komisyon kurulmak istenmesi halinde buna CHP olarak bizim desteğimiz olur. Temiz siyaset, siyasetin kirlilikten arınması açısından buna ihtiyaç var. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER