Erdoğan parti içi eleştiriyi 'hakaret' saydı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul seçimlerinden sonra AK Parti MYK'de dile getirilen parti içi eleştirileri köşesine taşıdı. Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 'parti kararlarının parti içinde görüşülmediği' eleştirisinin getirildiğini, Erdoğan'ın ise "Şahsıma hakaret kabul ederim" yanıtı verdiğini yazdı.

Erdoğan parti içi eleştiriyi 'hakaret' saydı

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi, İstanbul’da AK Parti’nin 800 bini aşkın oyla kaybettiği seçimlerden sonra parti içinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a getirilen eleştirleri kaleme aldı. Selvi’nin bugünkü yazısına göre, Erdoğan AK Parti ‘parti kararlarının MYK’de görüşülmediği’ eleştirisine “Benim istişare ile karar almadığımı söylemek, şahsıma yapılmış bir hakarettir” yanıtını verdi.

‘PARTİNİN KARARLARI MYK’DE KONUŞULABİLSEYDİ…’

Selvi’nin yazısına göre, seçimlerden iki gün sonra düzenlenen MYK’de 10’a yakın isim konuştu ve Erdoğan tek tek not alırken zaman zaman araya girip cevap verdi. Erdoğan’ın en dikkat çekici çıkışı ise ‘parti kararlarının parti kurullarında konuşulmadığı’ eleştirisine karşı oldu. Selvi, İstanbul seçimlerinin iptal ettirilmesi kararından memnun olmayan kanatta “Parti politikaları partinin yetkili kurullarında görüşülmüyor” kanaatinin hakim olduğunu yazdı; toplantıda da Erdoğan’a “Partinin kararları MYK’da konuşulabilseydi bunlar olmazdı” eleştirisi getirildiğini aktardı. Buna göre Erdoğan, “Benim istişare ile karar almadığımı söylemek, şahsıma yapılmış bir hakarettir” diye karşılık verdi.

BÜLENT TURAN’DAN ELEŞTİRİLER: SİSİ, SAADET, EYT’LİLER…

Selvi’nin yazısına göre, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan MYK’de kapsamlı bir eleştiri de getirdi. Selvi, Turan’ın ‘Sisi benzetmesini doğru bulmadığını, Saadet’in terörle eş tutulmaması gerektiğini’ söylediğini belirtti. Turan’ın diğer eleştirileri ‘kucaklayıcı bir dil kullanılması gerektiği, EYT’lilerin ötekileştirilmemesi ve genç seçmenlere ulaşmadaki problem’ oldu.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in “İstifa edelim” dediğini vurgulayan ve AK Parti içinde yapılan diğer özeleştirilere de yer veren Selvi, ‘AK Parti kampanyasının gençler ve çocuklarda karşılık bulmadığı’ ve ‘dava değil biz kaybettik’ şeklinde konuşmalar olduğunu yazdı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2019, 23:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER