Erdoğan Van dahil 14 belediye başkan adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Mart yerel seçimlerinde 14 ilde aday gösterecekleri isimleri açıkladı. Erdoğan seçim kampanyasında AK Parti'nin belirlenen saatler dışında seçim otobüsü dolaştırmayacağını ve seçim merkezleri dışında afiş asılmayacağını söyledi.

Erdoğan Van dahil 14 belediye başkan adayını açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda 14 ilde aday gösterecekleri isimleri açıkladı.


Adaylar şöyle:

Ağrı: Savcı Sayan
Aksaray: Evren Dinçer
Bilecik: Nihat Can
Edirne: Koray Uymaz 
Erzincan: Cemalettin Başsoy
Iğdır: Adil Aşırım 
Isparta: Şükrü Başdeğirmen
Kars: Ensar Erdoğdu
Kırşehir: Yaşar Bahçeci
Kütahya: Ahmet Sami Kutlu
Siirt: Ali İlbaş
Tunceli: Gökhan Arslan
Van: Necdet Takva
Zonguldak: Ömer Sevim Alan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

GÜNEY AMERİKA İLE TİCARET ARTTI: Açılım politikaları hedeflerimizden biri de Güney Amerika’dır. Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde geniş bir temsilcilik ağı oluşturmuş oluyoruz. Sadece son iki yılda ticaret hacmimizi 2 milyar doların üzerinde artırmayı başardık.

KILIÇDAROĞLU KARANLIK SİCİLE SAHİP MİLLETVEKİLİ İLE NE KONUŞTU? Anamuhalefetin başı da boş durmuyor. Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya’da alıyor. Bu zat genellikle hep aynı ülkeye Almanya ve Avrupa’daki birkaç ülkeye gidiyor. Son seyahatinde de bir takım toplantılara katılmış, bir takım kişilerle görüşmüş. Programlarının neredeyse tamamının basına kapalı olması bu geziyi daha ilginç hale getirdi. Ellerinde terör örgütlerinin paçavralarıyla kürsüye çıkanlarla beraber fotoğraf karesinde olduğunu görüyoruz. Buluştuğu, birlikte poz verdiği milletvekillerinden biri de, ismini ağzıma almak istemiyorum, güya ülkemiz kökenli bir Alman milletvekili, bayan. Bu kişi PKK’yı Almanya’da terör örgütü listesinden çıkarmak için mücadele vermesiyle tanınıyor. Kendisi PKK uzantısı tüm kuruluşların baş misafiridir. Kılıçdaroğlu’nun karanlık sicile sahip Alman milletvekiliyle ne konuştuğunu merak ediyoruz. CHP Genel Başkanı’nın buluştuğu diğer siyasetçilerin de sicilleri aynı. Her ikisi de kamuoyunda PKK’nın en önde gelen destekçileri olarak biliniyor. Kılıçdaroğlu’nun panelde bir süre önce şahsımızın Almanya’ya yaptığı resmi davete olan tepkisini dile getirdiği anlaşılıyor. Açıkla Kılıçdaroğlu niye çekiniyorsun? Bu zat yurt dışında da siyasetini ülkemize husumet üzerine kurmuştur. Yıllardır bu kişinin yalanlarını, iftiralarını, çarpıtmalarını ifşa etmekten biz yorulduk. Bu kişi aynı çarpık siyaseti tekrarlamaktan geri durmuyor. CHP’nin seçim için bölücü örgütü güdümünde kurmaya çalıştığı ittifak gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymaktadır. Seçimlerde milletimiz bu zata cevabını sandıkta bir kez daha verecektir, buna inanıyorum.

GÜRÜLTÜ VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURAN PROPAGANDA YAPMAYACAĞIZ: Her seçim döneminde parti bayraklarıyla afişlerle donatılır. Sonra biz bununla ilgili düzenleme yaptık. Buna rağmen kimse buna riayet etmiyor. Bu kampanya tarzı siyasette güç gösterisi olarak devam etti. Kitle iletişim imkanlarının sınırlı olduğu dönemlerde bu tarz mazur görülebilirdi ancak günümüzde buna ihtiyaç yok. Bunu çok ilkel buluyoruz. Eski tarz kampanya yöntemleri artık şehirlerimizi kirleten bir hale geldi. AK Parti olarak 31 Mart 2019 yerel seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini terk ediyoruz. Sadece parti teşkilatlarının olduğu yerde ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde afiş bayraklar asılabilir. Hiçbir yerde görüntü kirliliğine müsaade edilmeyecek. Belirlenen saatler dışında otobüs dolaştırılmayacak. Böylece partilere ve adaylara çok ciddi maliyet getiren, şehirleri plastiğe ve kağıda boğan israf kaleminden kurtulmuş olacağız.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER