Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Nasıl yürüyeceğiz?

Cumhur İttifakı zirvesini ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin görüşmede Erdoğan'a 'Siz gereğini yapın, biz uyarız' dediği öne sürüldü.

Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Nasıl yürüyeceğiz?
Seçimin ardından Beştepe’de biraraya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni dönemin yol haritasını ele aldı. Görüşmede Erdoğan’ın “Nasıl yürüyeceğiz?” sorusuyla nabız yokladığı; Bahçeli’nin “Ülkeyi yönetme sorumluluğu sizde. Siz belirleyin, biz uyarız” yaklaşımını sergilediği ifade ediliyor.


Gazete Habertürk’ten Bülent Aydemir’in kulis haberine Bahçeli, Erdoğan’a, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yerleşmesi konusunda her türlü desteği koşulsuz vereceklerini söyledi. İki partiden yetkililerin de katıldığı 40 dakikalık görüşmede, OHAL’in kaldırılması ve bedelli askerlik konularında görüş ayrılıkları giderildi.

ORTAK ÇALIŞMA KOMİSYONU

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tam ve eksiksiz olarak hayata geçirilmesi, hukuki altyapısının tesis edilmesi konusunda ortak bir çalışma komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin edip görevine başlayacağı 9 Temmuz’a kadar bu hukuki ve teknik altyapı düzenlemelerinin yetiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Görüşmede, dış politik konulara da kısaca değinildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER