Eski Hakkari Belediye Başkanı Şükrü Çallı tahliye edildi

Hakkari'de DTK davası kapsamında tutuklu yargılanan eski Hakkari Belediye Başkanı Şükrü Çallı, ilk duruşmada tahliye edildi.

Eski Hakkari Belediye Başkanı Şükrü Çallı tahliye edildi

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında 14 Ağustos tarihinde gözaltına alınıp tutuklanan eski Hakkari Belediye Başkanı ve kanaat önderi Şükrü Çallı hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Cezaevinden Ses, Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan Çallı, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi.

Avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, Şükrü Çallı’nın tahliyesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Hakkari'de yürütülen bir soruşturma kapsamında, 14 Ekim günü kent merkezi ile Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde DTK üyesi İHD Şemdinli yöneticisi Pınar Yılmaz, KESK üyesi Musa Bor, Şükrü Çallı, Nihat Turgut, Ramazan Erik, Mehmet Emin Seven, Ömer Faruk Tekin ve Felem Aker, gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Şükrü Çallı’nın tahliyesiyle birlikte DTK soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan 12 kişiden 9’u tahliye edildi. 3 kişi ise halen tutuklu yargılanıyor. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER