Van'da 37 mülteci gözaltına alındı

Van’da mültecileri taşıyan ve 1 kişinin öldüğü trafik kazasının ardından harekete geçen polis, bir organizatör insan taciri ile 37 kaçak göçmeni gözaltına aldı.

Van'da 37 mülteci gözaltına alındı

Van’ın Erciş ilçesinde üç gün önce meydana gelen trafik kazasında bir göçmen ölürken, yedi göçmen yaralandı. Kazanın ardından Y.Y isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarını sürdüren polis, Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan bir eve baskın düzenledi. Düzenlenen baskında evde bulunan 37 göçmenle birlikte aynı evde bulunan V.A isimli kişiyi de gözaltına aldı.

Gözaltına alınan göçmenler Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği V.A isimli kişinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Konuya ilişkin Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Üç gün önce Van Erciş karayolunda meydan gelen kazanın ardından Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından meydana gelen kaza ile bağlantılı olduğu değerlendirilen bir eve operasyon düzenlenmiş, operasyonda 37 yasadışı yollarla yurda giriş yapan düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen şahısların yanında bulunan V.A isimli şahıs da gözaltına alınmıştır” denildi. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER