FETÖ soruşturmalarında 89 kişi gözaltına alındı

Aksaray, Malatya, Konya, Hatay ve Elazığ'da yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında çok sayıda ilde belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Toplam 89 kişi gözaltına alındı.

FETÖ soruşturmalarında 89 kişi gözaltına alındı
Aksaray, Malatya, Elazığ, Konya ve Hatay’da yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında, toplam 89 kişi gözaltına alındı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, “örgütün öğrenci yapılanmasında mahrem abi” oldukları iddia edilen 20 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kararın ardından Aksaray merkezli 20 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. 9 kişinin bulunması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

MALATYA’DA ‘ASKERİ MAHREM İMAM’ SORUŞTURMASI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı FETÖ/PDY soruşturmasında Malatya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Konya’da 27 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. “Askeri mahrem imam” olduğu öne sürülen, aralarında eski askerlerin de olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma kapsamında Elazığ, Bursa, Mersin, Kahramanmaraş ve Siirt’te eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında doktor, öğretmen, öğrenci ve esnaflarında da bulunduğu toplam 12 kişi gözaltına alındı.

Diğer illerden Elazığ’a getirilen şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

KONYA’DA 70 ASKERE YAKALAMA KARARI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) “kripto örgüt üyesi” oldukları iddia edilen sözleşmeli 70 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 34 ilde gerçekleşen baskınlarda 30 kişi gözaltına alındı.

Konya’da “FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanması”na yönelik ikinci bir operasyon daha düzenlendi. Konya İl Jandarma Komutanlığı’nın 8 ilde yaptığı baskınlarda 11’i muvazzaf 14 asker gözaltına alındı.

Hatay’da ise emniyetin “FETÖ’nün gaybubet evleri”yle ilgili çalışmasında 12 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Hatay Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER