Avrupa Ligi'nde finali Atletico Madrid ile Marsilya oynayacak

Avrupa Ligi'nde yarı final maçları tamamlandı. Atletico Madrid evinde Arsenal'i mağlup ederek finale yükselirken, Marsiya deplasmanda oynadığı ve uzatmalara giden maçta bulduğu gol sayesinde finale adını yazdırmayı başardı.

Avrupa Ligi'nde finali Atletico Madrid ile Marsilya oynayacak
UEFA Avrupa Ligi’nde finalin adı dün gece tamamlanan yarı final maçlarının ardından belli oldu: Atletico Madrid – Marsilya.


İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı İngiltere’nin Arsenal takımını Wanda Metropolitano Stadı’nda konuk etti.

COSTA YETENEĞİNİ GÖSTERDİ

İlk yarıda Arsenal’in yüksek pas yüzdesiyle oynamasına karşılık kontrataklarla etkili olmaya çalışan Atletico Madrid, istediği pozisyonu devrenin son dakikasında buldu. Antoine Griezmann’ın ara pasıyla topu önüne alan Diego Costa, vücudunu çok iyi kullandığı pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla 45+2’nci dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

KOSCİELNY’NİN AŞİL TENDONU KOPTU

İlk yarı bu skorla sona ererken bir de talihsiz olay yaşandı. Arsenal’da aşil tendonu kopan Laurent Koscielny 12’nci dakikada oyunu terk etti ve Fransa milli takımı ile Dünya Kupası’nda yer alma şansını yitirdi.

ATLETİCO YİNE GOL YEMEDİ

İkinci yarıda oyunun tek hakimi Atletico Madrid oldu. Ev sahibi ekip savunmada rakibine geçit vermezken rakip kalede ise birçok gol pozisyonu üretti ancak bunların hiçbirinde başarılı olamadı. 2018 yılında sahasında oynadığı maçlarda Ocak ayından beri kalesinde gol görmeyen Atletico, bu istatistiği bozmadı ve maçı 1-0 kazanarak finalde Marsilya’ya rakip oldu.

ARSENE WENGER’İN SON AVRUPA KUPASI MAÇI

Atletico Madrid’de teknik direktörü Diego Simeone, iki takım arasında oynanan ilk maçta hakeme itirazının ardından aldığı ceza nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip etti.

Sezon sonunda Arsenal’den ayrılacağını açıklayan menajer Arsene Wenger, takımının başında 250’nci ve son Avrupa Kupası maçına çıkmış oldu.

MARSİLYA UZATMALARDA GOLÜ BULDU

Fransa ekibi Olympique Marsilya ise sahasında 2-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Avusturya ekibi Salzburg’a konuk oldu.

İlk yarısı golsüz geçen mücadelenin ikinci devresinde ataklarını sıklaştıran Salzburg, 53’üncü dakikada Amadou Haidara ve 65’inci dakikada Bouna Sarr’ın kendi kalesine attığı gollerle 2-0 öne geçti. Kalan dakikalarda gol olmayınca mücadelede uzatma bölümüne geçildi.

Olympique Marsilya, 116’ncı dakikada Rolando’nun golüyle skoru 2-1’e getirdi ve karşılaşma bu şekilde sonuçlandı.

Tur için yeterli skoru elde eden Fransa temsilcisi, finalde İspanyol ekibi Atletico Madrid’in rakibi oldu.

Marsilya’nın finale yükselmesini binlerce kişi sokaklara çıkarak kutladı.

Olympique Marsilya ile Atletico Madrid’in karşılaşacağı UEFA Avrupa Ligi finali, 16 Mayıs Çarşamba günü Fransa’da Lyon Stadı’nda oynanacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER