Gül'ün 12 yıllık danışmanı: Pelikan'ı en yukarıdaki kişi hazırlattı

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı Ahmet Sever, Pelikan Dosyası’nın “en yukarıdan gelen” talimat ile hazırlandığını söyledi, “AK Troller”in ise “Saray’dan yönlendirildiğini” ifade etti.

Gül'ün 12 yıllık danışmanı: Pelikan'ı en yukarıdaki kişi hazırlattı
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 yıl başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever, Cumhuriyet’ten Selin Ongun’a konuştu, çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

“AK Parti’de dava; menfaat, çıkar davası”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun zorunlu istifasını değerlendiren Sever, AKP için “Dava filan kalmadı. Neyin davası? Menfaat, çıkar davası” dedi.

Pelikan Dosyası: “İzin en yukarıdan verildi”

Sever, Davutoğlu’nun koltuğunu bırakmasında işaret edilen Pelikan Dosyası’yla ilgili de konuştu.

“Davutoğlu bırakırken, kongreye gidilirken o Pelikan bildirisi ne anlama geldi şimdi?” sorusuna yanıt veren Sever, şunları ifade etti:

“Davutoğlu’nun çevresi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresi arasında perde arkasında yaşanan bir çekişme vardı zaten. O çekişmenin bir kısmı kamuoyuna yansıyordu, bir kısmı ise hiç yansımıyordu. Pelikan hadisesi aradaki çekişmenin geldiği noktayı gösterdi. Fakat bence “o mu yazdı, bu mu yazdı” tartışmasının önemi yok.

Orada işler talimatla yapıldığı için önemli olan ona yeşil ışık yakılması, yazılanlara izin verilmiş olması, ‘böyle bir şey yapın’ denilmiş olması. Önemli olan kimin yazdırdığı. En yukarıdan gelen bir şey, çok bariz.”

AK Troller: “Başlarında Varank var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sadece muhaliflerini değil, kendi örgütü ve çevresine karşı da sindirme ve korkutma yöntemini uyguladığını söyleyen Ahmet Sever, sosyal medyada bu amaçla bir “trol” sistemi kurulduğunu kaydetti.

Ahmet Sever “AK Troller”in Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank tarafından yönetildiğini iddia ederken; “troller”den eski AKP kurmaylarının da nasibini aldığını söyledi.

Sever, bu konunun Gül ile Erdoğan arasında konuşulduğunu da ileri sürdü.

Sever, “troller” için şunları söyledi:

“Saray’dan işaret verildiği, hedef gösterildiği anda troller gereğini yapıyor. Trollerin başvurdukları yöntem ortada. Yalan, iftira, linç, şantaj, tehdit, hakaret… Dinin yasakladığı her yola dindar adı altında başvuran bir troll şebekesi ile karşı karşıyayız. Ve bundan rahatsız olmayan bir parti yönetimi var.”

“Erdoğan’a yüzde 99 biat da yetmez”

Davutoğlu’nun, Abdullah Gül’ün yüzde 76 oranında destek aldığı temayül yoklamalarında yüzde bir civarında destekle başbakanlığa geldiğini söyleyen Sever, “Cumhurbaşkanı yüzde yüz biat istiyor. Yüzde 99 biat yetmiyor. Dediklerinin yüzde 99’unu yapıp birini yapmazsanız bitiyorsunuz gözünde” ifadesini kullandı.

Sever, yeni Başbakan’ın kim olacağının önemli olmadığını, Davutoğlu’nun yerine gelecek kişinin yüzde yüz Erdoğan’a biat edeceğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER