HDP'den Sol Parti ziyareti: Ortak barış mücadelesi oluşturmalıyız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet, Sol Parti’yi ziyaret etti. Sancar "Savaş politikalarına karşı ortak barış mücadelesini oluşturabilmemiz gerekiyor” dedi.

HDP'den Sol Parti ziyareti: Ortak barış mücadelesi oluşturmalıyız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar iktidarın varlığını sürdürmek için "kutuplaştırma, gerilim ve savaş politikalarına" bel bağladığını söyledi.

Sancar başkanlığındaki HDP heyeti 'Herkes İçin Adalet' kampanyası kapsamında Sol Parti'yi ziyaret etti. HDP heyetini Sol Parti Başkanlar Kurulu üyeleri İlknur Başer, Gizem Kül Kürekçi ve Önder İşleyen karşıladı. Ziyaret sonrası açıklama yapan Sancar, "Her zaman söylediğimiz gibi amaç seçim ittifakı değil, demokrasi ittifakıdır. Demokrasi ittifakı da bütün önemli alanlarda adaletsizliğin yoğun yaşandığı her alanda birlikte mücadelenin yöntemlerini ve mekanizmalarını oluşturmaktır. İktidar varlığını sürdürmek için kutuplaştırma, gerilim ve savaş politikalarına bel bağlamış durumda. Bizlerin, özellikle demokrasiden, adaletten yana olan güçlerin bu alanlarda açık tavır belirlemesi son derece önemlidir. Savaş politikalarına karşı ortak barış mücadelesini oluşturabilmemiz gerekiyor” diye konuştu.

'YALANA KARŞI HAKİKATI SAVUNMAK ZORUNDAYIZ'

İktidarın savaş politikalarının en temel kaynağı olarak sürekli “yalan” yöntemine başvurduğunu dile getiren Sancar, şunları söyledi: “Biz de yalana karşı hep birlikte hakikati savunmak zorundayız. Hakikat arayışını sürekli kılmak zorundayız. Özellikle savaş politikalarının Türkiye’de her alana yansımaları oluyor. Yoksulluğun bu kadar derinleştiği, işsizliğin tarihin rekor noktasına ulaştığı bir dönemde savaş politikası ile yoksulluk, yandaşa kaynak aktarma ile işsizlik arasında doğrudan bağlantı olduğunu görüyoruz. Demokrasi mücadelesi barış mücadelesinden, adalet mücadelesi hakikat mücadelesinden ayrı düşünülemez. Yeni Anayasa tartışması konusunda da görüş alışverişinde bulunduk. Sol Parti’nin önümüzdeki günlerde bir görüşme trafiği olacağını da öğrendik. Bizim bu konudaki tavrımız açıktır. Dün de Alevi kurumlarının başkanları ile yaptığımız görüşmede açıklamıştık. Daha önce de tartışmalar gündeme geldiğinde de tavrımızı net bir şekilde ortaya koymuştuk. Bunları kendileri ile paylaştık. Görüşmemizin çerçevesi buydu.” (MA - DUVAR) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER