Şemdinli Belediyesi'nden 'İçme Suyu' Uyarısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir çok kişinin bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine belediye, bir süre içme suyunu kullanılmamasını istedi.

Şemdinli Belediyesi'nden 'İçme Suyu' Uyarısı

Şemdinli ilçesinde bir çok kişinin bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine belediye, bir süre içme suyunu kullanılmamasını istedi.

Şemdinli ilçesinde gün içinde çok sayıda kişinin ishal ve kusma şikayetiyle Şemdinli Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. İçme suyundan etkilendikleri belirtilen hastalar ayakta tedavi edilirken, Şemdinli Belediyesi'nden de bir süre içme suyunu kullanılmaması istendi. Belediye sosyal medya hesabından yapılan açıklamada;  "ilçemizde birçok kişinin bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine; şehir merkezine su sağlayan tüm içme suyu dopalarımız gözden geçirilmiştir. İçme suyu deporlarımızda klorlama çalışması yapılırken, tüm deporlarımızda da alınan numuneler laboratuvara gönderilmiştir. Zorunlu olmadıkça içme suyu deporlarından su içmeyin. Kaynatarak kullanılmasında hiçbir sorun yoktur. Alınan numuneler en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

ŞEMDİNLİ HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2021, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER