HDP: IŞİD, Türkiye'den Kobani'ye saldırmaya başladı

HDP, IŞİD’in Türkiye’den Kobani’ye saldırdığını belirterek, olumsuz sonuçlardan AK Parti’nin sorumlu olacağını açıkladı.

HDP: IŞİD, Türkiye'den Kobani'ye saldırmaya başladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Türkiye toprakları üzerinden Kobani’ye bir saldırı düzenlediğini belirtti, olumsuz sonuçlardan AK Parti’nin sorumlu olacağını açıkladı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“29 Kasım Cumartesi günü, sabah erken saatlerde Türkiye toprakları üzerinden Rojava’nın Kobani Kantonu merkezine ve Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik IŞİD saldırısını nefretle kınıyoruz.

“IŞİD’in aylardır devam eden Kobani kuşatmasının başarısızlığa uğramak üzere olduğu bir dönemde, dördüncü bir cephenin açılması ortaya son derece ciddi sorunlar çıkaracaktır.

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve polisin en yoğun olduğu bir bölgede, IŞİD çetelerinin devlete ait bir saha olan Toprak Mahsulleri Ofisi’nde üstlenerek Kobani ‘ye karşı saldırıya geçmesi başlı başına bir skandaldır.

“Bu gelişme, aylardır işaret ettiğimiz IŞİD’e destek verildiği gerçeğini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Üstelik Urfa Valisi, Milletvekilimiz İbrahim Ayhan’la yaptığı görüşmede, son saldırıda IŞİD’in Türkiye topraklarında yuvalandığını teyit etmiştir.

“Türkiye topraklarından Kobani’ye yönelen bu tür saldırılara karşı AKP Hükümeti’nin şimdi sergileyeceği tutum son derece kritiktir. Kürt halkına yönelik imha amaçlı bu tür saldırıların, savaşı Türkiye topraklarına sıçratmasından ve bölgeyi derin bir kaosa sürüklemesinden endişe duyuyoruz. Bu gelişmenin yaratacağı sonuçlardan AKP Hükümeti sorumlu olacaktır.

“IŞİD’in Türkiye topraklarından gerçekleştirdiği bu son saldırı hakkında AKP Hükümeti’ni derhal kapsamlı bir açıklama yapmaya; Rojava Kantonlarına dönük benzer saldırıların ve sızmaların engelleneceğine dair taahhütte bulunmaya ve Rojava Kantonları ile dostane ilişkiler ve işbirliği içinde olmaya çağırıyoruz.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER