HDP Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verecek mi: Gelişmeleri takip edeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, son siyasi gelişmeleri değerlendirdi, “Kimsenin umutsuzluğa, güvensizliğe kapılmasına yer ve gerek yok. Buradayız, hep birlikte yürüyeceğiz ve değiştireceğiz” dedi.

HDP Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verecek mi: Gelişmeleri takip edeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifaklarının cumhurbaşkanı adayı için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yönelik çağrısının ardından HDP Merkez Yürütme Kurulu da son siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı.

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, toplantıya verilen arada açıklamalarda bulundu. Depremlerin sonuçlarının tüm sarsıcılığıyla devam ettiğini belirten Sancar, “Deprem bölgesinde yaşayan insanlarımızın temel ihtiyaçları hala karşılanmamıştır. Toplumumuzu dayanışmaya çağırmaya devam ediyoruz. Hem acıları paylaşmak hem de gelecekte yeni acılar yaşanmaması için alınacak önlemlerin takipçisi ve öznesiyiz. İktidarın asli sorumluluğunu asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

‘BİRLİKTE KAZANMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ’

Türkiye siyasetinde son günlerde yaşananları gözeterek çalışmaları sürdürmenin, halkların ortak geleceğinin inşa edilmesinde hayati önemde olduğunun farkındayız” ifadelerini kullanan Sancar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kimsenin kuşkusu olmasın ki alacağımız sorumlu kararlar Türkiye halklarının adalet, özgürlük, barış hasretini ve ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. 85 milyonum tamamına kazandıracak bir anlayışla hareket ediyoruz. Hep birlikte kazanmak için birliği, beraberliği artırmak için en geniş demokrasi ittifakı yönündeki politikalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Demokrasi ve hukuk ilkelerini esas alarak en geniş demokrasi ittifakını kararlılıkla üçüncü yol mücadelemizi büyütüyoruz. İkinci yüzyılında cumhuriyeti demokrasiyle buluşturmanın yolu baskı ve hukuksuzluklarla, ayak oyunları ve toplum mühendisliğiyle siyaseti dizayn etme çabaları karşısında toplumsal barışı ve adaleti tavizsiz savunmaktır.”

‘KİMSENİN UMUTSUZLUĞA KAPILMASINA GEREK YOK’

Yaklaşık bir buçuk yıl önce 27 Eylül 2021 tarihinde ilan ettikleri tutum belgesindeki kriterlerin arkasında olduklarını ifade eden Sancar, “Değişim umudunu büyütmek, geleceğe taşımak için çoğulcu, demokratik bir sistemi hep birlikte inşa etme kararlılığındayız” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şahısları, vatan paylaşımları siyasi ayak oyunları değil halka karşı sorumluluğu önceleyen gelecek tahayyülüne sahibiz. Türkiye’nin demokratik, özgür ve refah içinde geleceğini inşa etmenin yolu çoğulcu siyaseti inşa etmektir. Tüm toplumsal ve siyasal muhalefeti umudu büyütmek için adalet ve özgürlük etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Bu ülke geçtiğimiz yüzyıl içinde gece yarısı operasyonlarıyla iktidarı koruma manevralarını defalarca yaşamıştır. Halkların demokratik talebine sahip çıkmak büyük önem taşımaktadır. Türkiye halklarının gönlü rahat olsun, hep birlikte değiştireceğiz, hep birlikte kazanacağız. Gün umudu büyütme günüdür. HDP bu sorumluluğa sahiptir. Kimsenin umutsuzluğa, güvensizliğe kapılmasına yer ve gerek yok. Buradayız, hep birlikte yürüyeceğiz ve değiştireceğiz.”

‘KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK VERECEK Mİ?’

Sancar’a açıklamalarının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına nasıl yaklaştıkları sorusu yöneltildi. Sancar bu soruya, “Bizlerin bu konuda hangi yolu izleyeceğimiz defalarca sözcülerimiz tarafından açıklanmıştır. Gelişmeleri takip edeceğiz. Kurullarımızda ve ittifakımızda değerlendirip açıklayacağız” ifadeleriyle yanıt verdi.

“Emek ve Özgürlük İttifakı’nın adayı açıklanacak mı?” sorusuna ise Sancar, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nasıl bir yol izleyeceğimizi depremden önce açıklamıştık. Depremin yarattığı sarsıntı bizleri bu süreci yeniden değerlendirme kararına yöneltmişti. Bu süreci yeniden değerlendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu değerlendirmeleri yapmaya devam ediyoruz” yanıtını verdi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER