Soylu'dan Bursaspor-Amedspor maçındaki pankartlarla ilgili açıklama: Kamu görevlileri açığa alındı

Bakan Soylu, Bursaspor-Amedspor maçındaki pankartlarla ilgili, "Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" dedi.

Soylu'dan Bursaspor-Amedspor maçındaki pankartlarla ilgili açıklama: Kamu görevlileri açığa alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Bursaspor-Amedspor maçında stada sokulan pankartlarla ilgili sorumlu kamu görevlilerinin açığa alındığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2023-03-05-16-31-19.png

Maç öncesi futbolculara saldırı

Öte yandan, Amedspor sosyal medya hesabından karşılaşma öncesinde sahada yaşanan gerginliği paylaştı.

Bursasporlular, Amedsporlu futbolcuların kaldığı otele yürümek istedi

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 25. haftasında saat 14.00’te oynanan olan Bursaspor-Amedspor maçı öncesi polis ekipleri aldığı geniş güvenlik önlemleri sayesinde çıkan olaylara izin vermedi. Polis ekipleri Amedsporlu futbolcuların kaldığı otelin bulunduğu caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı.

Dün gece saatlerinde Bursasporlu taraftarlar Amedsporlu futbolcuların kaldığı otele yürümek istedi, ancak polis ekiplerinin aldığı önlemler sayesinde olaylar büyümedi.

Amedsporlu futbolcular saat 12.20 sıralarında kaldığı otelden çıkarak geniş güvenlik önlemleriyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’na gitti. Bursasporlu taraftarlar Amedsporlu futbolcuları taşıyan otobüse tepki gösterdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER