HDP: 'Kötülük odaklarına karşı Dink Vakfı'nın yanındayız'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink'e yönelik tehditler üzerine bir destek mesajı yayınladı. Sancar, "Nefret söylemini yayan, ırkçılığı normalleştiren zihniyetin besleyip cesaretlendirdiği bu kötülük odaklarına karşı Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız" ifadelerini kullandı.

HDP: 'Kötülük odaklarına karşı Dink Vakfı'nın yanındayız'
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink’e yönelik tehditler üzerine bir açıklama yaptı. Sancar açıklamasında, “Sevgili Hrant’ı 13 yıl önce katledenler, şimdi de Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehditleri gönderiyor! Nefret söylemini yayan, ırkçılığı normalleştiren zihniyetin besleyip cesaretlendirdiği bu kötülük odaklarına karşı Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız” ifadelerini kullandı.


Hrant Dink Vakfı, kendilerine e-posta yoluyla gelen mesajda “Bir gece ansızın gelebiliriz” denilerek merhum Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve avukatların tehdit edildiğini duyurmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink Vakfı’na yönelik tehdit içeren e-posta ile ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

HDP Siirt milletvekili ve Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş da Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Yalnız değilsiniz, hep birlikteyiz,” ifadelerini kullandı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2020, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER