HDP tartışma yaratan adayı değiştirdi

HDP Kürt partileriyle ittifak kapsamında Çınar'da aday gösterdiği Ozan Kardaş'ın adaylığını tepkiler üzerine geri çekti. Çınar'ın yeni eş başkan adayları Necla Tamriş ile Bedri Kaya oldu.

HDP tartışma yaratan adayı değiştirdi
HDP, Kürt partilerinin 31 Mart seçimleri için yaptığı ittifak kapsamında Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde belediye eşbaşkanlığına aday gösterdiği TRT Kurdî (TRT 6) sunucusu KDP’li Ozan Kardaş’ın adaylığını geri çekti.

Kardaş’ın geçmişte HDP hakkında yaptığı olumsuz sosyal medya paylaşımları nedeniyle gündeme gelmesinin ardından yapılan değişiklik ile partinin Sur İlçe Başkanı Bedri Kaya Çınar için yeni aday oldu. Böylece HDP’nin yeni Çınar adayları Necla Tamriş ile Bedri Kaya olarak kesinleşti. Adaylar önümüzdeki günlerde düzenlenecek etkinlik ile halka tanıtılacak.

NE OLMUŞTU?

Ozan Kardaş’ın adaylığının açıklanmasının ardından daha önce sosyal medya hesaplarından yaptığı belirtilen paylaşımlardan ekran görüntüsü paylaşan HDP’liler, adaylıktan çekilmesini istemişti.

Adaylığının ardından yeni bir hesap açan Ozan Kardaş da, “22.01.2018 tarihinde HDP Çınar belediye eşbaşkanlığım açıklandıktan sonra, sosyal medyada kimi bilinen çevrelerce ittifak ruhunu zedeleyici kasıtlı ifadelere yer verilmiştir. Hakkımda isnat edilen sözler gerçeği yansıtmadığı gibi sahte hesaplar kullanılarak yapıldığı sarihtir. İş bu nedenle değerli halkımızın eski dönemlere ait kimi eleştirel paylaşımlarımı kullanarak yapılan sahte algı çalışmalarına itibar etmemelerini rica eder, Çınar seçimleri tarihin en yüksek oyuyla kazanacağımızdan korkan çevreler bilsin ki; birlikte kazanacağız” demişti. (Kaynak: MA)

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 01:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER