Şemdinli'de 'Yaya Öncelikli Trafik' etkinliği

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde "Yaya öncelikli trafik" kampanyası kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi.

Şemdinli'de 'Yaya Öncelikli Trafik' etkinliği
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Emniyet Müdürlüğü tarafından "Yaya öncelikli trafik" kampanyası kapsamında Yavuz Sultan Selim İlkokulundaki 50 öğrenciye uygulamalı trafik dersi verildi.

Kampanyada; vatandaşların yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi, sürücüler tarafından fark edilmesi ve vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" denildi.

Trafik polisleri, daha sonra yayalara ve sürücülere broşür dağıttı.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, "İçişleri Bakanlığımız tarafından "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla 2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmiştir. Bugün tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler düzenlenmekedir .Biz de bugün bu etkinlik kapsamında burada bir araya geldik. Büyük bir katılım sağladık. Emniyet mensupları, Jandarma, öğrencilerimiz ve STK temsilcileriyle bir araya geldik. Bugün bu kampanyanın stardını ilçemizde verdik. Buradaki amaç; trafikte yaya önceliği bilincini geliştirmek, bu konuda ilçemizde bir farkındalık oluşturmak, her yıl trafikte gerçekleşen yaya ölümlerini azaltmak" dedi.

Programa İlçe Emniyet Müdürü Metin Kanyer, İlçe Jandarma Komutanı Murat Ekenel, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar , AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Saklı, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER