Kartal'da çöken binada ölü sayısı 11'e yükseldi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da dün çöken binadan 3 kişinin cesedinin çıkarıldığını açıkladı. İlerleyen saatlerde 4 kişinin cesedine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 kişinin daha çıkarılmasıyla ölü sayısının 11'e yükseldiğini açıkladı.

Kartal'da çöken binada ölü sayısı 11'e yükseldi
İstanbul’un Kartal ilçesinde dün çöken binanın enkazından bugün 8 kişinin daha cesedi çıkarıldı. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi.

‘YARALILARIN 3’Ü YOĞUN BAKIMDA’

İstanbul’un Kartal ilçesinde dün çöken binada çalışmalar sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3 kişinin daha cesedine ulaşıldığını söyledi. Yerlikaya, “Maalesef hayatını kaybedenler vatandaş sayımız 6’ya ulaşmış bulunmaktadır. Kimlik tespit çalışmalarına başladık. Bu öğrenildikten sonra sizlerle paylaşılacak. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Yaralı sayısının 13 olduğunu belirten Yerlikaya, “Yaralılarımızın hepsini ziyaret ettik. 3 tanesi yoğun bakımda. Diğer hastalarımızın genel durumları iyi” diye konuştu.

Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Vali Yerlikaya, “Tabi 2 binanın riskini göz önünde bulundurarak, 2 binada lazer sistemiyle en ufak hareketleri dahi takip ediliyor ki enkaz üzerinde çalışan arkadaşlarımızın can güvenliği sağlanmış olsun” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL’DA YETERLİ EKİP VAR’

Enkaz altında kaç kişinin olabileceği sorusu üzerine AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, “Hâlâ kaç kişi olduğunu söylememiz mümkün değil ve bunu söylememiz doğru değil, çalışmalar devam ediyor. Belli bir kattayız demek de doğru değil çünkü binanın öne doğru geldiğini biliyoruz. Biz hem tünel usulü hem de farklı usulleri kullanarak AFAD, JAK, itfaiye ekipleriyle uyum içerisinde devam ediyoruz” yanıtını verdi.

Çevre illerden ekipler gelmesiyle ilgili “İstanbul’da yeterli ekip yok muydu?” sorusunun gündeme geldiği söyleyen Güllüoğlu, “İstanbul’da bu konuda yeterli ekip vardı. Onlar ihtiyaç olması halinde takviye olmak üzere geldiler. Kaldı ki ne kadar süreceğini bilmediğimiz çalışmalarda bu tedbir olarak yaptığımız bir şeydir. Çalışmalar uzadıkça personelimizin enerjisinin düşmemesi için yedekleyerek çalışmamız gerekiyor. Yoksa bir eksiklik olduğu için takviye gelmedi” dedi.

SOYLU: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 11’E YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, saat 19.15’te, 4 kişinin daha cesedinin çıkarıldığı ve ölü sayısının 10’a yükseldiği belirtildi.

Akşam saatlerinde basın toplantısı düzenleyen İçişleri Süleyman Soylu, 1 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER