HDP'li vekillere ziyarete izin yok

HDP’li tutuklu milletvekilleriyle görüşmek isteyen diğer milletvekillerinin başvurularına da bugüne kadar bir yanıt gelmedi. HDP’liler, dilekçelere bakanlıktan yanıt bile alamadı.

HDP'li vekillere ziyarete izin yok
 HDP’nin tutuklu olmayan milletvekilleri tutuklu milletvekilleriyle görüşmek için 10 haftadır düzenli olarak Adalet Bakanlığı’na başvuruyor. Bugüne kadar yüzlerce dilekçe veren HDP’li vekillere olumlu ya da olumsuz tek bir dönüş bile yapılmazken, CHP’li milletvekillerinin tutuklu milletvekilleriyle görüşmesine ise izin veriliyor.

500 DİLEKÇE VERDİLER

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, HDP’de tutuklu olmayan milletvekilleri haftalardır düzenli olarak Adalet Bakanlığı’na başvurarak tutuklu milletvekilleriyle görüşmek istemiyle dilekçe veriyor. Geçen hafta itibarıyla 10 haftadır düzenli olarak yüzlerce dilekçe veren HDP’li milletvekillerine bugüne kadar bakanlıktan ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt verildi. Başka bir deyişle tutuklu olmayan 47 milletvekilinin toplam 500 dolayındaki dilekçesine hiçbir işlem yapılmadı.

CHP’YE İZİN VAR

HDP’li her bir milletvekillinin 10 haftadır düzenli olarak başvurmasına karşın bugüne kadar tutuklu milletvekilleriyle bir görüşme gerçekleşmezken, CHP’li pek çok milletvekilinin yaptığı görüşmeler ise kamuoyuna yansıdı. Kamuoyuna yansıyan görüşmelere göre CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Tuncay Özkan ve Aytun Çıray gibi milletvekilleri tutuklu HDP’li milletvekilleriyle görüştü. HDP’li milletvekillerinin tutuklu milletvekilleriyle görüşmelerine izin verilmemesinin yanı sıra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üye- HDP’ye cezaevi ziyareti izni yok HDP’liler, tutuklu vekilleriyle görüşmek için verdikleri dilekçelere bakanlıktan yanıt bile alamadı si olan HDP’li milletvekillerine de 26. dönemde bugüne kadar hiçbir cezaevinde tutuklu ya da hükümlülerle görüşme yapma izni de verilmedi. Zaten 26. dönem içerisinde TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olan HDP’li Ayhan Bilgen ve Burcu Çelik de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bilgen aynı zamanda komisyonun başkanlık divanında da kâtip üye olarak görev yapıyordu. Milletvekillerinin cezaevinde tutuklu ya da hükümlülerle görüşmesi Adalet Bakanlığı’nın Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik’te şöyle düzenleniyor: “Milletvekillerinin, ceza infaz kurumlarındaki yaşam şartlarını yerinde görerek tespitlerde bulunmak, inceleme yapmak veya hükümlü ve tutuklular ile görüşmede bulunmak amacıyla yapmış oldukları istemler, ceza infaz kurumu idaresine bilgi vermek koşuluyla yerine getirilir. Milletvekilleri, hükümlü ve tutuklularla açık ziyaret şeklinde görüşebilir.”

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER